Playresponsibly a scris zilele trecute despre o tentativă eșuată de jaf la o sală de jocuri din Caracal (AICI, detalii). Mergând pe firul evenimentelor petrecute pe 5 iulie, redacția a intrat în posesia imaginilor cu momentele pe care camerele de supraveghere le-au înregistrat înainte, în timpul și după lovitură.

Într-o primă fază se văd doi tineri care, aflați la intrarea în sală, își potrivesc glugile astfel încât să nu fie identificați. Un alt element din „recuzita” lor îl reprezintă mănușile chirurgicale de unică folosință, de culoare albastră.

După câțiva pași, ajung în dreptul unui angajat al cazinoului. Îi spun ceva respectivului, dar se întorc din drum cu mâna goală și, luându-l de la intrare pe cel de-al treilea membru al găștii, o rup la fugă, speriați, se pare, de faptul că angajatul apucase să apese butonul de panică și riscau să fie prinși de agenții de pază.

Hold-up nereușit a avut loc zilele trecute în Caracal, la un cazinou din rețeaua Don Cash, aflată în proprietatea lui Codruț Nițulescu, fiul fostului conducător al echipei de fotbal Universitatea Craiovei, Jean Nițulescu.

„În agenție au intrat 3 tineri, aveam să aflăm ulterior că erau de etnie romă, dintre care doi erau minori, iar celălalt era major. Au strigat ”Banii jos” la un angajat care punea bani în aparate. Acesta a apucat să apeleze butonul de panică, iar asta i-a speriat.

Aveau cagule și mănuși. Paza nu se afla în acel moment în sală, băieții erau plecați să-și cumpere ceva de mâncare. Poliția s-a mișcat destul de repede și i-a prins. Unul a primit mandat pentru 24 de ore, iar minorii au primit control judiciar. N-au apucat să fure nimic”, povestește Codruț Nițulescu pentru Playresponsibly.

Rețeaua Don Cash este extinsă în toată țara și funționează cu 30 de unități. Înainte să își restrângă activitatea (de la 900 de angajați a rămas cu 500 de angajați) a avut până la 60 de puncte de lucru, dar creșterea de taxe din ultima perioadă dictată de autorități a avut efect negativ asupra profitului.