Multe femei se plâng că, fiind de multe ori discriminate, câștigă mai puțin decât bărbații. Există o femeie în Marea Britanie care câștigă mai mult decât cei 100 de directori executivi ai marilor companii listate din țară la un loc și încasează de 2.360 de ori mai mult în fiecare lună decât prim-ministrul Boris Johnson. Toate acestea datorită viciului de care britanicii pur și simplu nu se pot vindeca: pariurile.

Denise Coates, 54 de ani, este șefa Bet365, o companie online prin care poți paria pe orice. Ea a fost cea care a fondat-o împreună cu tatăl și fratele ei, a cumpărat domeniul de pe eBay cu 20.000 de lire sterline folosind bani împrumutați, l-a dezvoltat, a lucrat la el zi și noapte, iar astăzi Bet365 are peste 5.000 de angajați și a devenit o mină de aur.

Familia Coates valorează acum aproximativ 6,8 miliarde de lire sterline (aproape 8 miliarde de euro), iar doamna Denise este a 5-a cea mai bogată femeie din Marea Britanie, după Marit și Kirsten Rausing, Charlene de Carvalho-Heineken și Kirsty Bertarelli. Dar persoanele de dinaintea ei au moștenit banii, în timp ce ea și-a făcut toți banii singură.

Pe lângă salariul pe care și l-a acordat (creștere cu 45% în ultimii ani) și dividendele pe acțiunile companiei, Denise Coates a primit 1,3 miliarde de lire sterline din 2016. Între aprilie 2019 și martie 2020, a câștigat echivalentul a 1,3 milioane de lire pe zi, egal cu 54.000 de lire (62.000 de euro) pe oră.

A adoptat 4 fete

Mamă a 5 copii, dintre care 4 fete adoptate de la aceeași familie, Denise a lucrat încă din adolescență și și-a ajutat tatăl, fiu de miner, care a făcut avere în afacerea restaurantelor pe stadioanele sportive. Familia deține acum clubul de fotbal Stoke City și este, de asemenea, un important contributor britanic. În 2019-2020, a plătit 615 de milioane de lire sterline către Finanțe plus contribuția personală a doamnei Coates, în valoare de 220 de milioane de lire sterline.

Nu există prea multe de care să te mândrești într-o activitate care speculează dependența de jocuri de noroc, o boală care îi face pe mulți oameni să se ruineze la pariuri. Coates a primit multe critici, pentru că a donat doar 868.000 de lire sterline către GambleAware, o asociație angajată în tratarea dependenților de jocuri de noroc. Suma donată este cu 699 de lire sterline mai mică decât cea alocată pentru a plăti managerii Bet365 într-un interval de timp.

Singurul capriciu, o vilă de cristal

Britanicii au în sânge viciul de a paria și, probabil, nu-și vor reveni niciodată, oricât s-ar strădui. Denise Coates nu are sentimente de vinovăție despre modul cum și-a construit averea și crede că își face datoria rămânând să plătească taxe în Marea Britanie, în loc să mute compania într-un paradis fiscal, așa cum fac mulți alții.

Cu marjele sale imense de profit, Denise duce o viață normală. Singurul capriciu este vila mare de cristal care se construieste și pe care, spune ea, puteți paria că va fi cel mai frumos conac construit în ultimii ani în Marea Britanie.

La noi, Bet365 a pierdut licența. În 2015, Bet365 a primit interdicţie din partea ONJN de a mai funcţiona pe teritoriul României.