Apar informații noi despre descinderea făcută astăzi de DIICOT la mai multe săli de jocuri de noroc din țară. Anchetatorii au vizat rețeaua de săli Las Vegas, deținută de frații Doroftei, Mihăiță și Sorin, fără nicio legătură de rudenie cu fostul mare pugilist Leonard Doroftei.

Respectivii ar fi angajat „recuperatori” de la clanurile Sportivilor, Cordunenilor și Cămătarilor, care aveau rolul să recupereze câștigurile mari obținute în sălile lor și să sperie concurența. Printre recuperatori ar fi Spac Vladimir, Sîrbu Marian, zis Box, și Cordunenii, scrie Digi24

Informațiile adunate de Playresponsibly descriu următorul tablou:

Băieții aveau un soft de monitorizare propriu, pentru că legea în România este idioată și îți permite ca tu să te monitorizezi și tot tu să transferi informațiile la ONJN. Softul de monitorizare, pe care o grămadă de firme românești îl au, scot ani negri pe contorul de ieșire și generează jackpot-uri la comandă, iar cu banii ăia plăteau clanurile de interlopi cu care făceau tot felul de combinații”.

Culpa ONJN, instituția care reglementează și controlează piața, potrivit celor din domeniul cazinourilor și păcănelelor?

ONJN acceptă ca firma care operează jocuri de noroc, tot respectiva firmă să dețină și softul de monitorizare care transmite informațiile la ONJN. E aberant și trebuie schimbată urgent chestiunea asta. Doar softurile de afară sunt auditate. Niciun soft din România nu are audit. Asta pentru că nu cere ONJN-ul așa ceva la licențiere. Nu-i posibil, așa se face evaziune de zeci de milioane de euro”.

Rețeaua Las Vegas are influență uriașă pe piața jocurilor de noroc. Inclusiv oamenii legii stăteau drepți în fața afaceriștilor uniți cu interlopii. Potrivit informațiilor deținute de redacție, nu cu mult timp în urmă, Poliția din Constanța ar fi oprit circulația în centrul orașului, ca să îi permită să cânte manelistului Tzancă Uraganu, la deschiderea unei săli de jocuri din rețeaua Las Vegas.

Manelistul pare un apropiat al celor care dețin lanțul de săli Las Vegas. Mai jos, un moment filmat la Timișoara