Fortuna Entertainment Group, consorțiul de firme care deține Fortuna și Casa Pariurilor, nu s-a ținut prea mult departe de probleme, iar la ședința Comitetului de Supraveghere al ONJN de acum două zile, 13 februarie, a avut rezervat un loc în banca acuzaților. Și, se poate spune cu argumente vizibile, pe care le vom prezenta mai jos, că FEG n-a făcut casă bună cu responsabilitatea socială.

trick.jpg
trick.jpg

În fieful fostului șef Pocora, la Constanța, Casa Pariurilor a fost găsită cu un minor în agenție: este vorba despre Sali Evren, în vârstă de 16 ani. Mai mult, puștiul i-a produs și pagube materiale operatorului, fiind nevoie de intervenția Poliției.

Practic, FEG a avut parte de două belele în același timp, după un singur apel la 112. Angajații au fost nevoiți să reclame oficial prejudiciul, ca să nu-l achite din propriul buzunar, dar au omis detaliul că respectivul este minor, iar acum probabil că regretă că n-au achitat paguba din buzunarul agenție, fără să mai apeleze la autorități.

Adresa Poliției formulată către ONJN, atașată la dosar, arată că polițiștii s-au deplasat pe 22 noiembrie anul trecut, în jurul ore 17.30, la agenția Casa Pariurilor de pe Bulevardul I.C. Brătianu nr.100 din Constanța.

Reprezentanta Casei Pariurilor, Anca Cucuveanu, le-a relatat agenților, cu lux de amănute, cum, în jurul orei 17.20, Sali, imaginându-se parcă într-un ring de box, a lovit cu pumnul geamul de protecție și a deteriorat locația.

Ocazie cu care Anca Cucuveanu a fost nevoită să explice și ilegalitatea comisă de operator, anume cum a ajuns respectivul minor să joace la păcănele.

politiecta.jpg
politiecta.jpg

După ce Oficiul a fost sesizat de Poliția print-o adresă înregistrată pe 11 decembrie (incidentul a avut loc pe 22 noiembrie), inspectorii Direcției Generale de Supraveghere și Control au propus Comitetului „suspendarea activității locației specializate - agenție de pariuri, situată în Mun. Constanța, Bulevardul LC. Brătianu, nr. 100, Parter, Bl. SR2, Jud. Constanța, a organizatorului de jocuri de noroc SC HATTRICK BET SRL, ce deține Licenţa pentru organizarea jocurilor de noroc tip pariuri în cotă fixă seria RO3241L001361, valabilă până la data de 30.06.2025”.

În situaţia de fapt, nota reia informațiile din sesizarea IPJ Constanța și consemnează poziția Ancăi Cucuveanu, care își recunoaște culpa de a-l fi lăsat să joace pe minor, motivând că  „prezenta caracteristicile unei persoane adulte”: 

„Referitor la cele menționate mai sus, reprezentantul societății, doamna Cucuveanu Anca Maria, a declarat prin nota explicativă, faptul că persoana minoră Sali Evren, în vârstă de 16 ani, a intrat în agenția de pariuri însoțită de mai multe persoane, după care s-a dus la aparatul de joc cu seria 190162 şi a început să joace. Totodată, aceasta declară că l-a lasat să joace deoarece prezenta caracteristicile unei persoane adulte. De asemenea, aceasta menționează că persoana minoră a intrat în agenţie din neglijenta ei, fapt menționat în procesul verbal”.

Este vorba ori despre naivitate, ori despre falsitate, în cazul angajatei de la Casa Pariurilor, care avea obligația să-l legitimeze pe Sali Evren. Naivitate ar fi dacă respectivul copil a fost doar atunci în agenție, iar minciună - dacă el era un client obișnuit și tolerat în agenție. Poliția ar putea elucida cazul, dacă ar lua la puricat înregistrările video.

hatcta.jpg
hatcta.jpg