Revenită în Superliga de fotbal, Dinamo nu putea sta departe de o sponsorizare venită din generoasa lume a jocurilor de noroc, după ce contractul cu casa de pariuri online 888 a expirat. Campioana Farul Constanța are parteneriat cu Superbet, ca și Rapid - de altfel, iar FCSB merge la braț cu Betano. Și tot așa în cazul aproape tuturor formațiilor din primul eșalon.

În „Groapă”, pe ultimele ore înainte de startul noii stagiuni s-a infiltrat o casă de pariuri necunoscută: Win2, care umflă conturile clubului cu 650.000 de euro, susține Gazeta Sporturilor, care lansează și o investigație privind compania și face referiri la cei care o dirijează.

Conform portalului Termene.ro, brandul win2.ro aparține Wintoo Soft Tehnologies SRL, o companie înființată anul trecut cu un capital social de un milion de lei. Firma are doi acționari: o companie bulgărească numită MMP2022 SRL și una din Brașov, cu doi acționari din Republica Moldova, Vitalie Său și Oleg Podac.

Directorul Win2 este bulgarul Plamen Milanov, un personaj controversersat. Stabilit de 22 de ani în Moldova, omul de afaceri care este și președintele onorific al Federației Moldovenești de Judo a fost asociat de jurnaliști cu oligarhul și, totodată politicianul Vladimir Plahotniuc, acum fugar.

Cine este Plamen Milanov

Implicat în industria farma, Milanov apare ca director și în compania NGM SPC Limited din Dubai care administrează Loteria Moldovenească printr-un parteneriat de tip public-privat, iar jurnaliștii moldoveni au scris că în spatele firmei din Emiratele Arabe Unite se află două companii deținute de Vasil Bojkov, poreclit „Craniul”.

Coleg de celulă cu Ioan Becali în anii ’90 și fost patron la ȚSKA și Levski Sofia, Bojkov era considerat în 2009 „cel mai infam gangster bulgar” în telegramele Departamentului de Stat al Statelor Unite scurse de Julian Assange în scandalul WikiLeaks.

Veniți dintr-o țară, Moldova, renumită pentru scandalurile de trucare de meciuri pentru pariuri, oamenii care administrează Win2 au apărut în România într-un moment în care legislația de la Chișinău nu mai permite publicitatea pentru case de pariuri, fiind favorizată piața neagră.

Wintoo Soft Tehnologies SRL neagă conexiunile: „Da, a fost acționar la început în NGM. Din 2019, nu mai are, însă, legătură cu compania. Win2 este un brand care nu are treabă cu NGM. E produsul unei companii din Bulgaria, am fost trimis eu de la Chișinău la București să conduc afacerea din lipsă de cadre”.

Iar ca îngrengăturile să fie totale, consilierea Loteriei din Moldova o face un român, consultantul Sorin Constantinescu. Acesta a precizat pentru Playresponsibly: „Îl cunoscut pe Plamen. Nu este angajat la Loteria de la Chișinău. Este doar o firmă colaboratoare parteneră. Loteria moldovenească are exclusivitate pe online cu bulgarii, reprezentanți de Plamen, și cu Novomatic, cu păcănele”.