Mogulul tehnologiei, Elon Musk, a fost vizat de spectatorii prezenți la Campionatul Mondial Valorant, un turneu de e-sport desfășurat la Los Angeles.

Videoclipul care îl „imortalizează” pe magnatul sud-african Elon Musk în timp este vizat de publicul aflat în sală la Valorant World Championship, un turneu de e-sports dedicat popularului joc video cu același nume, desfășurat la Los Angeles în weekend, a ajuns la 14,6 milioane de vizualizări pe Twitter.

Subiectul criticilor este managementul rețelei de socializare Twitter, al cărei proprietar unic este Musk din octombrie 2022, după ce magnatul a plătit 44 de miliarde de dolari.

Au trecut luni în care platforma s-a schimbat treptat, pierzându-și numele și logo-ul istoric - pasărea albastră a fost înlocuită cu un X negru - și s-a introdus, de exemplu, un abonament plătit pentru cășuța albastră care certifică autenticitatea utilizatorului.

În aprilie 2023, Twitter a fuzionat cu compania X Corp, deținută tot de magnatul sud-african, iar la sfârșitul lunii iulie și-a lansat programul de distribuire a veniturilor din publicitate cu creatorii de conținut.

Schimbări neapreciate de mulți utilizatori și de investitorii de publicitate - în condițiile în care valoarea de piață a social media a trecut de 15 miliarde de euro.

Spectatorii de la Campionatul Mondial Valorant l-au taxat. Pe lângă faptul că l-au huiduit pe Musk, au strigat tare și clar către el: „Bring Back Twitter” („Dă-ne Twitter-ul înapoi”).