Multe vedete, unele provenind din sport, unde și-au căpătat notorietatea, au schimbat domeniul și au ales jocurile de noroc. Au făcut chiar o meserie din asta. Unii cu succes, alții - doar ca hobby.

Fostul mare fotbalist suedez Tomas Brolin, ajuns la 52 de ani, este unul dintre cei care au migrat către poker. Iar statul la masa de joc i-a adus câteva kilograme bune în plus față de perioada în care era jucător activ și elimina România de la Cupa Mondială de fotbal din 1994.

Unul dintre cei mai cunoscuți jucători de poker din România, Ionel Anton, 53 de ani, s-a întâlnit de mai multe ori la masa de joc cu Tomas Brolin, liderul naționalei nordice la World Cup 1994.

Anton a stat la aceeași masă cu Brolin în 2007, la turneele de la Monte Carlo sau Praga. Atunci, românul Ionel Anton (foto) l-a surclasat!

lg104
lg104

„Ca jucător de poker, e taciturn, cu mult bun-simț. Acum joacă de plăcere. Școala suedeză de poker e foarte bună. Acum două săptămâni, am stat la masă cu Martin Jacobson, campion mondial de poker la WSOP Main Event 2014, când a câștigat 10.000.000 $”, a povestit Anton, pentru libertatea.ro.

Becker și Phelps, la masa de joc

Becker, Kuerten, Tony Adams, Sheringham, Phelps (foto) sunt alți foști mari sportivi care au ales pokerul. „Am jucat cu foarte multe vedete. Boris Becker, Gustavo Kuerten, din tenis, Tony Adams, fostul internațional englez al lui Arsenal, Teddy Sheringham. Foarte mulți jucători de fotbal, foarte mulți din tenis, din toate domeniile! Cel mai mult mi-a plăcut de americanul Michael Phelps. Monumental la masă!”, a explicat Ionel Anton, care a câștigat 1.350.000 $ la un turneu din 2011.

lg100
lg100

Mondialul din 1994 e turneul de care microbiştii îşi aduc aminte cu mare plăcere şi acum. Atunci, Hagi şi compania au eliminat Argentina, dar au fost opriţi, în sferturi, de Suedia. România – Suedia a devenit finalul dureros al celui mai bun turneu făcut vreodată de echipa naţională. Atunci, tricolorii au fost la câteva minute de o semifinală de vis cu Brazilia, iar dacă regula „Golului de aur“, introdusă peste câţiva ani de FIFA şi anulată între timp, ar fi fost în vigoare atunci, România ar fi câştigat, după ce Florin Răducioiu a punctat pentru 2-1 în minutul 101. Aşa însă, Florin Prunea a greşit, Kennet Andersson a punctat pentru 2-2 (115), iar, ulterior, Suedia s-a impus după loviturile de departajare.

Până la aceste evenimente dramatice, scorul a fost deschis de Tomas Brolin (78), după o schemă inteligentă, după o lovitură liberă. Mulţi ţin minte şi acum modul în care blondul Brolin i-a păcălit pe toţi şi l-a învins pe Prunea. După această reuşită inedită, Brolin a mai jucat până în 1998, după care şi-a anunţat retragerea din fotbal.

Iar de aici, drumul fostului internaţional suedez în viaţă s-a schimbat radical. A devenit om de afaceri, şi-a deschis un restaurant cu specific italian în Suedia, „Undici“. Localul a fost amendat, în mod repetat, întrucât le-a servit alcool minorilor! De asemenea, a cumpărat acţiuni într-o companie care vindea aspiratoare. A apărut într-un video-clip lansat de Dr. Alban, alături de fostul mare jucător suedez de tenis, Bjorn Borg.

sm97
sm97

În 2006, s-a apucat de poker (foto), devenind un jucător de talie internaţională. Orele de la masa de poker nu i-au ajutat la fizic. Brolin s-a îngrăşat foarte mult şi, chiar dacă mai joacă alături de prieteni, e de nerecunoscut faţă de perioadă în care evolua pentru naţionala Suediei.

Tricoul lui Brolin se află în colecția fostului fotbalist Daniel Prodan, la Satu Mare. Cei doi au făcut schimb de tricouri în 1994.