Un client la loteria Mega Millions își afișează biletul pentru jackpotul estimat de 1,1 miliarde de dolari, la Magazinul Fuel On Convenience din Pittsburgh, luni, 9 ianuarie 2023. 24 de extrageri consecutive mai târziu, fără să fi fost desemnat vreun câștigător al marelui premiu, jackpotul Mega Millions este acum peste un miliard de dolari.

Este unul dintre cele mai mari jackpot-uri din istoria loteriei. Următoarea tragere va avea loc marți. În 2021, o persoană care a cumpărat un bilet cu doi dolari la loteria Mega Millions de la un magazin alimentar din Novi, Michigan, a încasat un premiu de un miliard de dolari, al treilea ca mărime din istoria SUA la vremea respectivă.

Jackpot-ul a crescut după ce, vreme de 37 de extrageri, nu a existat niciun câștigător. Norocosul a putut alege dacă miliardul de dolari (peste 800 de milioane de euro) să fie plătit lunar pentru următorii 30 de ani sau să încaseze premiul dintr-o dată. În acest ultimul caz, cifra s-a redus la 739 de milioane de dolari, care a devenit 530 de milioane, după achitarea taxelor.