Pe popularul forum de poker „Two plus Two” („2 plus 2”) există plângeri cu duiumul referitoare la închiderea, socotită de unii „incorectă”, a unor conturi și confiscarea fondurilor de către diverși operatori.

A atras atenția o postare recentă în care un utilizator susține că a pierdut un munte de bani: mai mult de 700.000 de dolari. Mesajul său a stârnit un interes considerabil în comunitatea de poker.

Totul a început în iulie 2021

Un client de pe portalul partypoker (n.r. - nelicențiat în România) spune că i s-au confiscat 700.000 de dolari din contul său de joc din pricina unei facturi furnizate ca dovadă a noii sale adrese. Acel document aparținea însă altei persoane.

Povestea a apărut pe forumul „Two plus Two”, care continuă să aducă în atenție cazuri speciale, chiar dacă unele nu sunt pe deplin verificate jurnalistic, lipsind și poziția oficială a părții acuzate.

Controversa la care ne referim arată că, pe 6 februarie 2024, utilizatorul irlandez „Exodus944” a făcut o postare în care acuză partypoker că i-a luat/furat fonduri în valoare de peste 700.000 de dolari. Utilizatorul se descrie drept un mare jucător la partypoker.

În iulie 2021, după ce jucătorul și-a schimbat domiciliul, operatorul i-a cerut să furnizeze documente care dovedesc noua lui adresă. Aici intervine greșeala fatală, una relativ minoră, dar cu consecințe zdravene.

Jucătorul a oferit o factură de electricitate de la adresa unui prieten, deși era pe numele lui. Practic, adresa nu corespundea.

A câștigat un milion de dolari cu 100 de dolari

În ciuda documentului dubios, partypoker l-a acceptat atunci. Pe 5 decembrie 2022, Exodus944 a câștigat jackpot-ul de un milion de dolari cu doar 100 de dolari. Acest succes l-a împins să renunțe la pokerul online și să se concentreze pe călătorii și să joace poker live.

A retras banii treptat. În februarie 2023 a scos 300.000 de dolari și mai avea 707.000 de dolari în cont. Pe 14 februarie 2023, Exodus944 a descoperit că i-a fost blocat contul.

Partypoker nu a răspuns la mesajele jucătorului timp de 4 luni. Doar datorită unui afiliat care a contactat direct operatorul, jucătorul a aflat că i-a fost blocat contul din cauza unei încălcări a Termenilor și Condițiilor de Utilizare, întrucât i-a fost furnizat un document fals.

Jucătorul a fost revoltat pentru că, atunci când documentul i-a fost acceptat, în 2021, i s-a permis să depună cu fără probleme aproximativ 100.000 de dolari în cont.

„Pe toată perioada, partypoker nu a oferit niciodată detalii despre document, mi-au răspuns mereu că este fals, iar pe această bază au dreptul să-mi blocheze contul”, a acuzat Exodus944.

S-a dovedit că acesta nu este primul caz de acest gen: „În această perioadă, am cunoscut personal cel puțin alți cinci jucători care s-au găsit exact în aceeași situație ca și mine.

Conturile au fost închise pentru un fals suspectat (dar nu dovedit), dar fiecăruia dintre acești cinci jucători i-a fost permis să retragă bani din cont. Unuia dintre ei i s-a permis să furnizeze noi documente și să continue jocul”, reclamă jucătorul, invocând tratamente diferite din partea operatorului.

Cel mai probabil, sumele în joc nu erau atât de mari precum la Exodus944.

Partypoker s-a răzgândit de două ori

Prin afiliatul găsit de Exodus944, operatorul a comunicat că îi va plăti clientului toți banii din cont, după ce va furniza noi documente valide. Acte pe care respectivul le-a furnizat imediat. Cu toate acestea, un pic mai târziu, jucătorul a primit un răspuns că partypoker s-a răzgândit.

După ceva timp, jucătorului i s-a oferit un acord. Înțelegerea spunea că operatorul îi va achita suma din sold minus 100.000 USD. Exodus944 a acceptat fără prea mare tragere de inimă, dar și această afacere a fost anulată ulterior de către operator.

Jucătorul susține că, dacă ar fi încălcat termenii, fondurile lui confiscate ar trebui distribuite altor jucători, ceea ce, potrivit lui, nu s-a întâmplat încă.

Până la data de 14 februarie 2024, partypoker nu a răspuns public la acuzațiile lansate de Exodus944. Majoritatea participanților la forum cred că operatorul a acționat în conformitate cu regulile sale: jucătorul nu ar trebui să folosească documente false. 

Alții consideră că o eroare atât de mică nu îi dă dreptul operatorului să fie atât de drastic. În plus, partypoker nu ar fi aplicat același tratament și când i s-a permis să depună bani în cont, este vorba despre cei 100.000 de dolari.

Mulți utilizatori consideră că, dacă suma câștigată de Exodus944 nu ar fi fost atât de mare, partypoker n-ar fi aplicat regulamentul la sânge (dovadă stau alte cazuri asemănătoare), preferând să-l lase pe client să joace pe mai departe și să-l „chelească” de bani.