Un bărbat care a crezut că a câştigat 340 de milioane de dolari dă în judecată loteria din SUA. Reprezentanţii companiei i-au spus că este vorba despre o eroare şi că numerele nu sunt cele câştigătoare.

Un bărbat din Washington DC care credea că a câştigat un jackpot în valoare de 340 de milioane de dolari a dat în judecată Powerball şi DC Lottery, potrivit BBC.

În ianuarie, el a văzut că numerele de pe biletul său sunt identice cu cele publicate pe site-ul loteriei. Atunci când bărbatul s-a prezentat la Oficiul de loterie şi jocuri de noroc (OLG), cererea sa a fost respinsă.

Reprezentanţii loteriei susţin că este vorba despre o eroare tehnică. În ziua în care bărbatul şi-a cumpărat biletul, o echipă a companiei a efectuat teste pe site-ul web. Astfel, un set de numere care se potriveau cu numerele bărbatului a fost postat pe site „în mod accidental”, potrivit documentelor instanţei. Numerele au rămas online timp de trei zile, până pe 9 ianuarie. Numerele online nu se potriveau cu numerele extrase la ultima tragere la sorţi, mai susţine loteria.

Bărbatul a dat în judecată loteria şi cere suma de bani plus daune calculate pentru fiecare zi de întârziere în acordarea premiului.