Jucătorii continuă să trăiască pasionant la masa de joc, deși multe mărci au părăsit Federația Rusă, iar GGPoker a depășit PokerStars în online.

Cum s-a schimbat pokerul online în Rusia, de la invazia Ucrainei, adică de pe 24 februarie, de când armata lui Vladimir Putin a demarat invazia? Oportunitățile au scăzut semnificativ, echilibrul de putere dintre PokerStars și GGPoker s-a inversat și multe companii au părăsit domeniile „.ru”, în urma sancțiunilor.

Însă jucătorii ruși continuă să joace la fel, spun statisticile, preferând alte locații, în primul rând în Cehia.

Februarie 2022 a fost una dintre cele mai proaste luni din istoria pokerului și a început când partypokerul și-a anunțat ieșirea de pe piața rusă (acest lucru se datorează faptului că a decis să părăsească piețele „gri”). Decizie deja luată și facilitată de climatul ostil din acele timpuri față de Rusia.

Apoi, pe 25 martie 2022, organizatorii EPT au anunțat că seria care urma să se desfășoare la Soci va fi amânată pentru octombrie (EPT Soci trebuia inițial să aibă loc în perioada 18-27 martie). Din 24 februarie 2022, seriile mondiale EPT, WPTDeepStacks, Triton, WSOPC au exclus Soci ca locație.

Rușii, interziși la PokerMatch / Criptomoneda, la putere

Din 26 februarie, sala ucraineană PokerMatch a închis accesul rușilor la joc. Chiar și astăzi, fondurile au rămas înghețate.

Skrill și NETELLER au restricționat accesul la funcții utilizatorilor din Belarus și Rusia încă din 28 februarie. Interdicția s-a materializat pe 8 martie și nu a mai fost posibil să retragi bani pe un card sau cont bancar, să transferi fonduri P2P într-un alt cont din Rusia.

Jucătorii nu mai consideră Skrill și Neteller plata lor preferată și de încredere. Majoritatea utilizatorilor au început să folosească criptomoneda ca metodă de plată principală. Tot pentru că, din 6 martie, Visa și MasterCard au părăsit Rusia.

Apoi, a venit rândul sălilor de poker precum PokerStars, care au avut probleme cu plățile, motiv pentru care jucătorii ruși au rămas cu acces doar la depozitele cu card și QIWI. Ca urmare, doar QIWI a rămas ca plată pe 3 martie.

O săptămână mai târziu, a venit rândul celor de la 888poker să plece din Rusia.