Funcționar public care deține, în același timp, trei posturi în sistemul de stat. Este o situație reală și îi corespunde Liliei Marin, conducător al unei direcții din cadrul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.

Lilia Marin a dat semne că s-a săturat de actuala stare de lucruri de la ONJN și, forțând transferul, dorește să plece de la Direcția de Management a instituției. Doar că trecerea pe un alt post bine remunerat reprezintă o misiune imposibilă, în vremurile actuale.

Cu poziție în cadrul Consiliului Național de Integritate din cadrul Agenției Naționale pentru Integritate (ANI), Lilia Marin n-a găsit un loc călduț într-o structură din subordinea Guvernului.

Așa că a preferat să rămână la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc doar pentru că la Guvern s-a „lipit” doar postul de consilier onorific la Cancelaria Prim-Ministrului, poziție neremunerată. Lilia Marin se duce zilnic la biroul de la Palatul Victoria, colaborând cu cancelarul Mircea Abrudean.

S-a ajuns la variata actuală, una de compromis, tocmai pentru a încasa în continuare salariul de la ONJN, după ce nu i s-a găsit o funcție similară și un salariu pe măsură la Guvern.

În perioada actuală, angajările la stat sunt blocate până la finalul anului. Nici înființarea de noi posturi nu este ușor de făcut, fără a inflama spiritele în societatea civilă, însă transferurile între diverse instituții au rămas „la liber”.

Lucrează cu un cancelar bogat

În luna august a acestui an, Hotnews.ro a scris că șeful Cancelariei, Mircea Abrudean, cel cu care va colabora Lilia Marin, l-a depășit la venituri chiar și pe generalul Nicolae Ciucă.

Premierul are în jurul său 27 de oameni care îl sfătuiesc, unii apropiați, pe care i-a adus din Ministerul Apărării, alții moșteniți. Ei alcătuiesc Cancelaria prim-ministrului, fiind un Guvernul din umbră, ținând cont că Executivul are 22 de miniștri.

Șeful Cancelariei, cu rang de ministru, este Mircea Abrudean (fost prefect de Cluj), prim-vicepreședinte PNL Cluj și un apropiat al lui Emil Boc.

Cancelaria mai are alți 4 secretari de stat, 11 consilieri de stat și încă 10 consilieri onorifici care, spre deosebire de consilierii de stat, nu încasează bani de la Guvern pentru serviciile prestate.

Conform sursei menționate, Mircea Abrudean a avut în 2021 venituri din salarii de peste 250.000 lei, depășindu-le pe cele ale premierului Ciucă, care s-a oprit la 166.000 de lei.

FOTO: Palatul Victoria, sediul Guvernului