Bonusul cashback este un fenomen binecunoscut în lumea cazinourilor online. În Țările de Jos, această formă de bonus, în care vei primi o parte din pierdere ulterior, nu este permisă.

Bonusurile sunt clasificate ca activități publicitare în Țările de Jos și, conform legii, reclamele nu pot încuraja comportamentul hazardat al jocurilor. În opinia Autorității de Jocuri (KSA), acesta este cazul bonusurilor cashback.

Vă ajută să vă asumați mai multe riscuri și să vă reduceți pragul pentru jocuri de noroc, de exemplu, jucând cu mize mai mari sau jucând mai des.

În noiembrie 2022, KSA a îndemnat toți furnizorii de jocuri de noroc online licențiați să nu mai ofere bonusuri sub formă de cashback. Aceștia au fost avertizați printr-o scrisoare că nu este permisă oferirea unui bonus în acest formular. Dacă vânzătorii online nu se opresc imediat, ei riscă să ia măsuri de aplicare din partea KSA.

În august, KSA a primit un semnal despre un bonus de rambursare de la un titular de licență, așa că a acționat imediat. După intervenție, operatorul în cauză a luat măsuri și a rezolvat problema.

Acest semnal a arătat că, în ciuda avertismentului precedent la nivelul întregii piețe, licențiații par să lucreze în continuare cu bonusuri cashback. Prin urmare, KSA a lansat o investigație la nivel de piață.