Autoritatea olandeză pentru jocuri a semnat un acord cu Cloudflare pentru a combate în mod eficient jocurile ilegale. Compania poate oferi informații utile care pot ajuta autoritatea de reglementare să combată site-urile fără licență.

Autoritatea olandeză pentru jocuri a încheiat recent un acord cu Cloudflare (o companie americană care se ocupă de rețele de livrare de conținut, servicii de securitate pe internet și servicii DNS distribuite) pentru a combate și mai eficient ofertele de jocuri ilegale cu câștiguri ilegale.

Potrivit site-ului autorității de reglementare, KSA a impus anterior două instrucțiuni Cloudflare pentru a bloca ofertele ilegale cu scopul de a bloca facilitarea acesteia.

Discuțiile ulterioare au relevat că acest lucru era imposibil din punct de vedere tehnic și, din acest motiv, autoritatea de reglementare a retras ulterior aceste constrângeri.

Prin urmare, KSA a investigat unele site-uri web afiliate și, deoarece nu a fost posibilă determinarea identității acestora, Cloudflare, în calitate de furnizor de servicii de internet, a fost rugat să nu le mai furnizeze.

În conversația care a urmat, a devenit clar că Cloudflare în sine nu poate lua măsuri pentru a opri încălcarea, dar poate oferi informații care pot ajuta la combaterea jocurilor ilegale. Din acest motiv, s-au încheiat acorduri pentru combaterea site-urilor ilegale.

Acordurile încheiate înseamnă că KSA poate chestiona în mod activ Cloudflare în investigațiile sale pentru a oferi mai multe informații despre furnizorii ilegali de jocuri de noroc. Prin urmare, informațiile furnizate pot fi utile pentru investigațiile efectuate de autoritățile de reglementare care au drept scop să pună capăt jocurilor de noroc ilegale.

Furnizorii ilegali și afiliații lor fac tot posibilul pentru a evita penalizările, motiv pentru care devine deseori dificil de identificat proprietarii și gazdele acestor site-uri web.

În Țările de Jos este interzisă oferirea de jocuri fără licență de la KSA. De asemenea, promovarea jocurilor de noroc ilegale nu este permisă de lege.

Pentru a păstra siguranța jocurilor de noroc, autoritatea ia diverse măsuri, de exemplu prin construirea de bariere în calea furnizorilor de servicii de plată sau a furnizorilor de servicii de internet.