Vicepreședintele companiei Veikkaus, operatorul de pariuri de stat Velipekka Nummikoski, a declarat într-un interviu televizat că instituția pe care o conduce este gata să renunțe la poziția de monopol și să treacă la regimul de licențiere.

România are o situație fericită în domeniul jocurilor de noroc, unde funcționează sistemul de licențiere. Sunt țări dezvoltate, precum Finlanda, care duc lipsa unui sistem echitabil.

Declarațiile recente ale CEO-ului Veikkaus, Sarekoski, susțin că Finlanda ar putea avea nevoie să caute alternative la regimul de monopol existent. În interviu, Nummikoski subliniază că reglementarea jocurilor de noroc în Finlanda se extinde în prezent doar la Veikkaus.

Pe de altă parte, companiile străine de jocuri de noroc online continuă să opereze fără restricții.

Potrivit lui Nummikoski, Veikkaus consideră că este important ca jocul să fie pe picior de egalitate. Companiile străine de jocuri de noroc nu plătesc taxe în Finlanda și nu respectă reglementările din țara nordică, atunci când vine vorba de limitarea daunelor cauzate de jocurile de noroc.

Taxă de 18% în Suedia

Nummikoski susține că un sistem de licențiere a fost introdus în mai multe țări europene. În țara vecină Suedia, de exemplu, companiile de jocuri de noroc trebuie să aibă o licență și să plătească o taxă de 18%.

Nummikoski încheie afirmând că Finlanda ar fi o țară atractivă pentru companiile străine de jocuri de noroc, dacă piața ar fi deschisă și ar exista un sistem de licențiere.