Autoritatea daneză pentru jocuri de noroc a publicat „Jocuri de noroc online în Danemarca”, un studiu despre modul în care danezii joacă pentru bani în mediul online.

Studiul, care a fost realizat de Autoritatea daneză pentru jocuri de noroc în colaborare cu Statistics Denmark, se concentrează pe jocurile de noroc daneze găzduite pe site-uri web care nu au licență de funcționare în Danemarca.

Sondajul arată, printre altele, că 21,7% dintre danezii cu vârsta de 15 ani și peste au jucat online pentru bani în ultimul an. Aceasta corespunde unui număr de aproximativ 1,1 milioane de danezi.

Deși limita de vârstă pentru jocurile online în Danemarca este de 18 ani, 15% dintre copiii cu vârsta între 15 și 17 ani au jucat online în ultimul an. Asta înseamnă 32.000 de tineri.

Studiul arată că majoritatea jocurilor de noroc au loc pe site-uri web autorizate pentru a oferi jocuri de noroc în Danemarca. Doar 3,8% dintre jucători au jucat pe bani pe site-uri ilegale în ultimul an. Pe aceste site-uri se joacă, în principal, cazinouri online, pariuri și pariuri skin.

Atracția bonusurilor mari pe site-urile nelicențiate

Peste jumătate dintre jucătorii care au pariat pe bani pe site-uri fără permisiune în ultimul an făcut-o în mod deliberat. În special, ei indică faptul că este posibil să joace mai multe tipuri de jocuri și să aibă parte de câștiguri și de bonusuri mai mari pe astfel de site-uri.

Jumătate dintre danezii care au jucat online pe bani în ultimul an au făcut-o în mod deliberat pe site-uri cu permisiune. Acești oameni citează controlul și supravegherea, credibilitatea și seriozitatea, precum și limba engleză drept motive pentru a juca pe acest tip de site.

Sondajul se bazează pe un chestionar cu date colectate de DST Survey, Statistics Denmark, în numele Autorității daneze pentru jocuri de noroc. Chestionarul a fost trimis unui eșantion selectat aleatoriu de 30.070 de danezi, cu vârsta de 15 ani și mai mare.

Între 24 noiembrie 2022 și 15 ianuarie 2023, 7.637 de răspunsuri au fost colectate online. Răspunsurile sunt clasificate în funcție de diferite informații de bază despre respondenți, ceea ce asigură că rezultatele sunt reprezentative pentru populația daneză.