Potrivit unui studiu realizat de Asociația Americană de Jocuri, americanii pariază aproximativ 511 miliarde de dolari în fiecare an pe pariuri sportive ilegale și nereglementate, site-uri iGaming și pe așa-numitele „jocuri de îndemânare”.
 
Această activitate ilegală privează guvernele de stat de suma de 13,3 miliarde de dolari, venituri fiscale anual sub formă de impozite, cu aproape 2,5 miliarde de dolari mai mult decât au generat operatorii legali în 2021 (11,7 miliarde de dolari).
 
De asemenea, costă industria jocurilor de noroc legale suma de 44,2 miliarde de dolari în venituri anuale.
 
„Jocurile de noroc ilegale și nereglementate sunt o pană pentru societatea noastră. Profitând de consumatorii vulnerabili, eludând obligațiile de reglementare, acești operatori fură comunităților venituri fiscale pentru infrastructură, educație și multe altele”, a declarat Bill Miller, Președinte și CEO al AGA.
 
„Întotdeauna am știut că piața ilegală și nereglementată este extinsă, dar acest raport arată cât de răspândită este”. a mai zis Miiler.
 
Raportul AGA estimează că americanii pariază 63,8 miliarde de dolari la casele de pariuri ilegale și site-uri offshore la un cost de 3,8 miliarde de dolari în venituri din jocuri de noroc și 700 de milioane de dolari în taxe de stat.
 
La pariuri sportive, cercetările anterioare AGA arată că mai mult de jumătate dintre americanii care pariază pe sporturi cu operatori ilegali cred că pariază în mod legal.

Și americanii folosesc aparate „la negru”

Americanii pariază aproximativ 337,9 miliarde de dolari pe site-uri ilegale de iGaming, rezultând o pierdere de 3,9 miliarde de dolari din veniturile fiscale de stat. Cu un venit estimat la 13,5 miliarde de dolari, piața ilegală de iGaming din SUA este de aproape trei ori mai mare decât piața legală, estimată la 5 miliarde de dolari în 2022.
 
Cu iGaming legal în doar șase state, aproape jumătate dintre americani (48%) care au jucat online sloturi sau jocuri de masă jucate în ultimul an la cazinouri online ilegale.
 
Aparatele de jocuri nereglementate continuă, de asemenea, să prolifereze, cu aproximativ 580.651 de aparate nereglementate în Statele Unite. Există 870.000 de aparate reglementate în cazinouri și săli de sloturi, ceea ce înseamnă că 40% din toate aparatele de jocuri din Statele Unite sunt fără licență. 
 
Studiul a fost realizat de The Innovation Group în numele Asociației Americane de Jocuri și se bazează în mare parte pe un sondaj efectuat pe 5.284 de adulți din SUA, care examinează comportamentele lor de joc de anul trecut cu operatori legali și ilegali, precum și observațiile acestora cu privire la aparatele de jocuri nereglementate.