Potrivit American Gaming Association (AGA), Gaming Industry Outlook, prezentat în colaborare cu Fitch Ratings, CEO-urile din industria de gaming sunt optimiști cu privire la creșterea și redresarea continuă a industriei jocurilor de noroc.

Mai mulți respondenți (67%) evaluează situația actuală de afaceri ca fiind „bună” decât acum șase luni (54%), patru din zece CEO prevăd o îmbunătățire a climatului de afaceri în industrie în următoarele două trimestre, comparativ cu 13% care prevăd o înrăutățire a condițiilor.

„Directivii din domeniul jocurilor semnalează încredere în refacerea noastră continuă, care este în concordanță cu cererea record a consumatorilor pentru jocuri”, a declarat președintele și CEO-ul AGA Bill Miller. „Sunt optimist că în 2022 se va reveni la un adevărat sentiment de normalitate pentru jocuri”.

În timp ce directorii generali de jocuri sunt pozitivi în ceea ce privește perspectivele economice ale industriei, ei subliniază și barierele macro-economice în calea creșterii afacerilor.

Principalele preocupări includ:

Probleme în lanțul de aprovizionare (75%).
Preocupări privind inflația și rata dobânzii (67%).
Lipsa forței de muncă (54%).

COVID-19 și cererea de întâlniri și evenimente nu mai sunt printre primele 5 preocupări ale directorilor executivi de jocuri.

„La fel ca companiile din întreaga țară, industria noastră se confruntă cu provocările legate de lanțul de aprovizionare, locurile de muncă și inflația care, dacă nu sunt controlate, ar putea diminua creșterea noastră continuă și ar putea înrăutăți perspectivele economice”, a adăugat Miller.

Gaming Industry Outlook include doi indici separați: indicele condițiilor actuale și indicele condițiilor viitoare.

Indicele condițiilor actuale
În ciuda veniturilor mari din jocurile comerciale în primele două luni ale anului 2022, indicele de condiții actuale de 93,5 reflectă o încetinire a activității economice aferente jocurilor de cazinou, comparativ cu creșterea record a industriei în trimestrul patru al anului 2021. Indicele arată că industria jocurilor de noroc a crescut cu o rată anuală de aproximativ 16,5% în ultimele trei trimestre.

Indicele condițiilor viitoare
Indicele condițiilor viitoare se situează la 101,1, reflectând expansiunea așteptată a activității economice legate de jocurile de cazinou în următoarele 6 luni la o rată anuală modestă de 1,1%, o revenire la creșterea normală a industriei, după un an de expansiune masivă în urma pandemiei.

Cresc salariile în următoarele 3 luni

Majoritatea directorilor generali de jocuri intervievați (79%) se așteaptă ca ritmul de creștere a salariilor și beneficiilor să crească în următoarele 3 până la 6 luni, în timp ce 50% se așteaptă ca ritmul de angajare să crească.

Dintre operatorii de jocuri de noroc, 53% plănuiesc să investească mai mult capital decât în ​​mod normal în facilitățile hoteliere în următorul an, în timp ce aproximativ o treime intenționează să investească mai mult decât în ​​mod normal în sloturi de cazinou (27%) și pariuri sportive fizice (33%).

Au răspuns un total de 24 de directori, inclusiv directori de la marile companii internaționale și naționale de jocuri de noroc, operatori de jocuri de noroc, operatori de cazinouri cu o singură unitate, furnizori majori de echipamente de jocuri și operatori majori iGaming și/sau operatori de pariuri sportive.