Jucătorul scoțian de poker Naill Farrell este protagonistul unui documentar difuzat de postul de televiziune BBC.
Britanicul dezvăluie câteva dintre multele sale secrete și îi face pe privitori să reflecteze asupra capcanelor profesiei din care el a adunat o avere considerabilă.
Scoțian pasionat de bere, și-a cumpărat casa cu banii jos, după ce băncile l-au ocolit
„Jucător de poker, câștigător a triplei coroane, pasionat de bere”, așa se descrie Niall Farrell, un jucător de poker scoțian care în ultimii 10 ani de carieră a strâns mai multe victorii în circuitele WSOP, EPT și WPT.
De pe urma jocului de cărți, Farrell a înregistrat un profit de aproximativ 4 milioane de dolari și fost ales să fie protagonistul unui documentar BBC Scotland intitulat „The four rules of the poker kings” (Cele 4 reguli ale regelui pokerului).
În documentar, Farrell își povestește viața și călătoria profesională unică, în timp ce concurează la turnee din Dublin, Monte Carlo, Praga și Las Vegas, oferind sfaturi de ținut minte.
Fost student la Drept, Naill a trebuit să muncească din greu pentru a obține aprobarea mamei sale, care a venit abia după ce i-a cumpărat o casă, și dezvăluie că nu totul este atât de ușor pe cât pare.
„Venitul din poker este încă încadrat ca venit din jocuri de noroc, deci nu este impozabil. Nu plătesc taxe, ceea ce este grozav, dar înseamnă și că nu pot obține o ipotecă.
Nimeni nu va împrumuta bani unui jucător profesionist, chiar dacă îi arăți înregistrări detaliate din ultimul deceniu despre cât ai câștigat, precum și rentabilitatea investiției.
Așa că a trebuit să-mi cumpăr imediat casa”, dezvăluie Naill.
Cu muncă grea poți face 4.000 de lire sterline pe lună, crede Naill
Farrell vorbește și despre pregătirea sa și oferă o perspectivă despre poker și despre cum să-l transformi într-o profesie: „Petrec trei ore pe zi urmărind diferite simulări.
Este un joc grozav din punct de vedere social și foarte distractiv, dar pentru a câștiga este nevoie de o mulțime de lucruri și cu siguranță nu este pentru toată lumea.
Dacă nu ai talent natural la poker, s-ar putea să înveți suficient pentru a fi un jucător decent, dar niciodată să nu fii excelent.
Trebuie să ai un raționament logic și, în general, să fii destul de inteligent, să ai un simț al oamenilor și o bună înțelegere a modului în care oamenii reacționează în anumite momente.
Ai putea câștiga suficiente partide pentru a aduna 50.000 de lire sterline pe an, chiar dacă nu ai un gram de talent și depui doar muncă grea.
În cele din urmă, totul ține și de noroc, așa că nu te poți baza întotdeauna pe pricepere”.
Dar, pokerul este încă foarte obositor din punct de vedere mental.
„Este un pericol profesional. Nu este ca la șah, unde toate informațiile sunt cunoscute și cel mai bun jucător câștigă în 99% din dăți.
În poker, abilitatea este de a câștiga împotriva unui adversar, în situații în care ai probabil 70 sau 80% șanse de a câștiga”, remarcă jucătorul.
Important este ca fiecare să-și planifice un buget, mai spune britanicul, iar adevărata „șmecherie” este „să știi să pierzi mai puțin”.