Sportul feminin atrage atât bărbații, cât și femeile, iar pariorii sportivi doresc mai multe oportunități de a paria pe sporturile feminine. Acestea sunt cele două principale constatări ale unui nou studiu realizat de grupul de tehnologie de cercetare și analiză online YouGov, finanțat de StatsPerform și de firma de consultanță Women's Sports Group.

Sondajul, care vizează exclusiv Regatul Unit, a colectat răspunsuri de la 2.500 de bărbați și de 2.500 de femei parioare sportive în august 2023. Constatările-cheie indică faptul că aproximativ 60% dintre pariorii sportivi obișnuiți, atât bărbați, cât și femei, definiți ca persoane care pariază cel puțin o dată pe lună, urmăresc în mod activ sporturile feminine.

În plus, o majoritate semnificativă de pariori de sex bărbatesc (81%) și feminin (96%) care urmăresc sporturile feminine se dedică și sporturilor practicate de bărbați. Mai mult, studiul indică o predicție puternică a creșterii participării la sporturile feminine în anul viitor, nouă din 10 pariori, atât bărbați, cât și femei, exprimând această așteptare.

Popularitatea fotbalului feminin a prins viteză

Fotbalul feminin apare ca o alegere deosebit de populară, clasându-se printre primele patru sporturi urmărite de pariori atât bărbați, cât și femei. De fapt, 23% dintre pariorii sportivi obișnuiți au pariat pe fotbalul feminin, o cifră comparabilă cu cea a pariorilor bărbați la nivel de cricket, tenis, box și rugby.

Cu toate acestea, în ciuda numerelor similare de telespectatori pentru fotbalul masculin și cel feminin, studiul evidențiază o discrepanță în comportamentul de pariuri. În timp ce pariorii urmăresc și pariază pe fotbalul masculin la tarife similare, doar jumătate dintre pariorii de sex masculin și o treime dintre pariorii de sex feminin care urmăresc fotbalul feminin pariază, de asemenea, pe acesta.

Caracteristicile parioarelor sportive sunt interesante. Datele demografice arată că cei mai tineri sunt mai răspândiți printre pariorii care se angajează în mod regulat în sporturi feminine, cu două treimi sub vârsta de 45 de ani.

Potrivit studiului, atât bărbații, cât și femeile și-ar dori să aibă mai multe oportunități de a paria pe fotbalul feminin. În special, 61% dintre pariorii de sex feminin și 46% dintre pariorii bărbați dintre cei care pariază pe fotbalul feminin și-au exprimat dorința de a avea mai multe oportunități de a paria pe acest sport. 

Când au fost întrebați de ce nu pariază pe fotbalul feminin, 38% dintre pariorii bărbați au recunoscut că nu s-au gândit niciodată să facă acest lucru, în timp ce 34% au citat lipsa de cunoștințe ca principal factor descurajant.