În decurs de câteva săptămâni, ONJN a revocat licența a 3 operatori de producători/distribuitori de slot machines, deținători de licență clasa a II-a, unul în decembrie (AICI detalii) și doi în ianuarie (AICI detalii). Motivele sunt strict de natură financiară, iar măsurile dictate de Oficiu se subînscriu și indică un fenomen cuprinzător, nefiind vorba despre cazuri izolate.

Companiile respective nu și-au mai putut plăti dările către Bugetul de Stat, în condițiile creșterilor de taxe impuse de guvernanți, dar și a interzicerii, începând cu luna octombrie 2023, a celebrelor AWP-uri, sloturi la care se pot juca mize mici și care se găsesc cu precădere în mediul rural.

Un astfel de deținător de licență clasa a II-a, cu sediul în Austria, a decis să părăsească piața românească de la 1 ianuarie. Societatea respectivă a trimis o înștiințare către Comitetul de Supraveghere al ONJN, în atenția președintelui Gabriel Gheorghe și a directorului Mhăiță Ruiu, în care anunța încetarea activității în România.

Reprezentantul susține că firma lui a înregistrat o pierdere de 165.000 de euro în decursul anul trecut, motiv pentru care a decis să nu mai aplice pentru reînnoirea licenței de funcționare de la 1 ianuarie 2024. Astfel, statul rămâne să fluiere a pagubă, în condițiile în care are o uriașă „foame” de bani la Buget.

Redăm, mai jos, scrisoarea trimisă, pe 18 decembrie 2023, de administratorul austriac către ONJN.

licentaAWP
licentaAWP