Federația Boliviană de Fotbal (FBF) a luat o măsură drastică, decizie care s-a dorit a fi un răspuns la acuzațiile tot mai mari de aranjare de meciuri și de corupție în meciurile din Divizia Profesională.

Într-o conferință de presă, președintele FBF, Fernando Costa, a anunțat anularea celor două turnee ale Diviziei Profesioniste, cunoscute drept „Toți împotriva tuturor” și „Turneul Cupei 2023”. Decizia a fost luată cu o majoritate de 14 voturi pentru, o abținere și două împotrivă.

Motivul acestei măsuri drastice constă în „indicii serioase că ambele competiții au fost corupte”, după cum a explicat președintele Costa. FBF a decis să consulte aceste măsuri cu Confederația Sud-Americană de Fotbal (Conmebol), pentru a evalua fezabilitatea lor și posibilele repercusiuni pe scena internațională.

Aceste acțiuni vin pe fundalul unei preocupări crescânde pentru integritatea fotbalului din Bolivia. Recent, a fost făcută publică o înregistrare în care președintele unei echipe ar fi oferit o sumă mare de bani unui arbitru, pentru a favoriza echipa adversă și a asigura o înfrângere la cinci goluri.