Penta Investments analizează o posibilă vânzare a operatorului său de pariuri și jocuri de noroc, Fortuna Entertainment Group (FEG), a declarat un purtător de cuvânt pentru agenția Reuters. FEG deține în România brandurile Fortuna și Casa Pariurilor, implicate în sponsorizări la Federația Română de Fotbal.

Grupul de investiții negociază cu JPMorgan (JPM.N) viitorul FEG, socotită este cea mai mare firmă de pariuri din Europa Centrală și de Est, a confirmat compania într-un comunicat trimis prin e-mail.

O vânzare ar putea evalua Fortuna, care are operațiuni în Republica Cehă, Slovacia, Polonia, Croația și România, la două miliarde de euro (2,17 miliarde de dolari), a spus o persoană care cunoaște compania, vorbind sub protecția anonimatului.

Tratativele sunt în stadii incipiente și este de așteptat ca Penta să liciteze până spre sfârșitul verii. „Subliniază angajamentul Penta de a evalua cu meticulozitate căi alternative pentru dezvoltarea viitoare a francizei, asigurând o creștere durabilă și crearea de valoare pe termen lung”, a adăugat, în termeni corporatiști, purtătorul de cuvânt. Oficialii de la JPMorgan au refuzat să comenteze. Și Fortuna tace pe acest subiect.

Se așteaptă ca potențialii ofertanți pentru Fortuna să includă operatori europeni de jocuri de noroc și firme de capital privat cu active în sector. Câștigurile sale anuale, înainte de plata dobânzilor, taxelor, depreciere și amortizare (EBITDA) sunt de aproximativ 200 de milioane de euro în acest an, spun estimările.

Discuțiile de vânzare au loc pe măsură ce evaluările sectorului jocurilor de noroc au fost afectate în urma schimbărilor de reglementare din Regatul Unit și Irlanda, deoarece guvernele încearcă să reducă jocurile de noroc problematice. De asemenea, România a mărit substanțial taxele.

Penta a scos Fortuna de pe bursele din Praga și Varșovia în 2018. Grupul de capital privat ceho-slovac a fost fondat în 1994 și are 14 miliarde de euro în active. Se concentrează pe investiții în asistență medicală, servicii financiare, producție, retail, media și imobiliare.