Regele Carol al III-lea s-a răzgândit și n-ar mai intenționa să vândă majoritatea cailor care au aparținut mamei sale, Elisabeta a II-a, convins de succesul pur-sângelui Steal A March (care i-a câștigat 13.000 de lire sterline).

Unul dintre semnele distinctive ale Reginei Elisabeta a II-a a fost pasiunea ei pentru cai, pe care i-a iubit și i-a crescut de-a lungul vieții.

O pasiune neîmpărtășită în mod deschis de fiul său cel mare, care s-a urcat pe tron ​​cu numele de Charles al III-lea și care, la scurt timp după decesul mamei sale, lăsase de înțeles dorința de a scoate la licitație 12 dintre caii pur-sânge care aparțineau grajdurilor regale - aproximativ o treime din totalul de 37 - pentru a reduce costurile monarhiei.

O decizie care putea fi acum anulată, sau în orice caz redusă mult, după succesul unuia dintre caii Reginei într-o cursă cu obstacole organizată în Wincanton, Somerset.

Pe 26 decembrie, pur-sângele Steal A March - deja victorios în timpul sărbătorilor Jubileului de platină desfășurate în iunie anul trecut și așteptat în martie 2023 la linia de start a Cupei de Aur programată la hipodromul Cheltenham - a câștigat Pertemps Network Handicap Hurdle, asigurând familiei regale un premiu de 13.000 lire sterline, circa 15.000 de euro.

Regele Charles ar părea acum dispus să încredințeze conducerea grajdurilor familiei reginei consort, soția Camilla, având în vedere interesul său puternic pentru cursele de cai pe care îl împărtășea cu soacra sa, decedată între timp. S-ar reduce astfel, treptat, numărul de cai deținuți de Coroana britanică.