Periodic, din SUA se lansează atacuri asupra jocurilor de noroc online. Lupta împotriva acestei piețe a început peste Ocean de aproape două decenii.

În 2005, Jon Kyl, senator de Arizona, un puternic oponent al jocurilor de noroc pe internet, a prezentat un proiect de lege care urmărește să interzică entităților bancare și de carduri de credit să accepte tranzacții cu grupuri care oferă jocuri de noroc online.

Deoarece SUA nu putea interzice direct jocurile de noroc pe internet, mai mulți senatori au încercat să combată întreaga industrie, refuzând băncilor posibilitatea de a accepta tranzacții de jocuri de noroc online.

Senatorul Kyl a avut și sprijinul Asociației Americane de Gaming (AGA), care reprezintă cazinourile din SUA. Prin interzicerea jocurilor de noroc pe cazinourile online și pe site-urile de pariuri, cea mai puternică concurență a caselor de jocuri de noroc ar fi fost eliminată.

Departamentul de Justiție al SUA a făcut deja lobby mai multor entități bancare pentru a face acest lucru, inclusiv Bank of America, Chase și American Express.