La poziția 83 pe ordinea de zi a Comitetului de Supraveghere de luni, 20 mai, se află inițiativa unei companii cu sediul în Târgoviște (Dâmbovița) de a protesta împotriva revocării licenței de funcționare.

Notă cu privire la plângerea prealabilă formulată de către Raltex-Conti SRL împotriva deciziei Comitetului de Supraveghere nr. 284/13/03.2024, privind revocarea licenței de organizare a jocurilor de noro tip slot machine”, este speța pe care oficialii Comitetului o au de judecat.

Este vorba despre un caz aparte, cel al firmei dâmbovițene Raltex-Conti SRL. Compania are decizie de revocare a licenței, primită pe 13 martie.

Decizia a fost postată deja pe site-ul oficial al ONJN pe 11 aprilie și apare în continuare ca fiind ultimul anunț al instituției în legătură cu licențele revocate de Comitet de Supraveghere.

revocareraltex.jpg
revocareraltex.jpg

Raltex a făcut rost de banii pentru garanție. A constituit-o cu întârziere, fiind vorba despre suma de 800.000 de euro.

Raltex-Conti a observat însă că și alți agenți economici au pus garanția mai târziu și, totuși, au beneficiat de clemență. Este cazul celor două cazinouri mari din București, Marriott și Platinum.

A câștigat contra Comitetului folosindu-se de exemplele Marriott și Platinum

La fel ca și cele două cazinouri, Raltex a dat în judecată Comitetul, în contencios administrativ. A câștigat la Tribunalul din Ploiești, după ce s-a folosit de autoritatea de lucru judecat, principiu în care a utilizat exemplele mai sus enumerate.

Raltex trebuia să închidă firma pe 26 aprilie (legea spune că are 15 zile răgaz din momentul postării anunțului pe site, care a fost în acest caz 11 aprilie).

Cum pe 23 aprilie a câștigat în instanță, Raltex a stat închis, preventiv, doar pe 26 aprilie, neștiind dacă are sau nu voie să funcționeze.

Astfel, Raltex-Conti trage nădejde că, la ședința de luni, instituția va afișa aceeași bunăvoință față de ea, dacă tot n-a aplicat legea la sânge pentru toți cei prinși cu nereguli.

Și va anula decizia de revocare (în acest moment, Raltex rulează cu motoarele în plin, după ce a fost nevoită să-și retragă aparatele din localitățile mici).

Gabriel Ștefan, administratorul și proprietarul firmei Raltex-Conti, este finul omului de afaceri Sandu Ghețu, iar când i-a fost revocată licența se afla în Dubai. 

Numele firmei vine de la conticazino, pe care Ștefan și Ghețu au pus-o la cale împreună. Ghețu a vândut toată firma cehilor de la Emma Capital, cu tot cu site-ul de păcănele.