În timp ce ONJN nu admite că jocurile de noroc sunt o problemă națională care trebuie combătută cu măsuri de la stat, noi cazuri din țară ies la iveală: o primăriță a jucat cu soțul ei, preot, ajutoarele de încălzire la păcănele, încurajată că, acum doi ani, luase jackpot-ul de 75.000 de lei.

Presa locală descrie cazul unei primăriţe din Maramureş. Femeia, care este şi soţie de preot, e acuzată că a furat banii de ajutoare de încălzire ai oamenilor şi i-a jucat la păcănele.

Patima pentru jocuri de noroc a preotesei lasă fără lemne la iarnă zeci de oameni din comună, în prag de iarnă. Anchetatorii au deschis dosar penal pentru delapidare şi abuz în serviciu.

Primăriţa din Şieu a jucat la păcănele ajutoarele de căldură ale oamenilor, iar imaginile surprinse într-o sală de jocuri şi postate pe o reţea de socializare o arată în plină acţiune, alături de soţul preot.

Cei doi nu se ruşinează de patima lor. Bani câştigaţi la jocurile de noroc apar şi în declaraţia de avere din urmă cu doi ani: 75.000 de lei.

Irina Iusco, primar Şieu, se apără: Nu cred că are relevanță în dosarul ăsta”.