O persoană a cărei identitate nu a fost dezvăluită a revendicat marele premiu al loteriei din SUA. Este vorba despre o persoană din Oregon. Premiul în valoare de 1,3 miliarde de dolari reprezintă un record pentru loteria din statul american.

Extragerea loto a avut loc sâmbătă, iar câştigătorul s-a prezentat la sediul loteriei două zile mai târziu. Biletul prezentat conţine toate cele şase numere Powerball din jackpotul de 1,3 miliarde de dolari, au spus oficialii din Oregon, potrivit AP.

Biletul de loterie a fost cumpărat de la un magazin de cartier din partea de nord-est a oraşului Portland, a comunicat loteria.

„Acesta este un jackpot fără precedent pentru Loteria Oregon. Luăm toate măsurile de precauţie pentru a verifica câştigătorul înainte de a acorda premiul în bani”, a spus directorul Loteriei Oregon, Mike Wells.

Jackpotul are o valoare în numerar de 621 de milioane de dolari dacă persoana alege să înaseze premiul pe loc. Suma este mai mare dacă persoana acceptă o plată în 29 de rate anuale cu o parte plătită în avans.

Premiul a fost al patrulea cel mai mare jackpot Powerball din istorie şi al optulea ca mărime de la jocurile de noroc din SUA, conform Loteriei Oregon. Cel mai mare jackpot la loterie din SUA a fost de 2,04 miliarde de dolari în California în 2022.