Operatorii portughezi licențiați au realizat 146,4 milioane de euro - venituri brute din jocurile de noroc, în al doilea trimestru al anului, în creștere cu 17% față de anul trecut, în mare parte datorită jocurilor de noroc online.

Autoritatea de reglementare din Portugalia, Serviço de Regulação Inspecção de Jogos (SRIJ), care a adunat rezultatele din al doilea trimestru, a atribuit rezultatul unei scăderi a activității de pariuri sportive.

Acest segment a produs cu 12,2 milioane de euro mai puțin decât în ​​primul trimestru, o scădere de 17%. Jucătorii noi au scăzut și ei trimestrial, cu 23%, deși au crescut din nou față de anul trecut, cu 9%. La 30 iunie 2022, jucătorii cu vârste cuprinse între 25 și 44 de ani reprezentau majoritatea tuturor jucătorilor înregistrați, cu aproximativ 60%.

Autoritățile au blocat 34 de site-uri

Jucătorii care au ales să se excludă au crescut semnificativ în trimestrul doi. În plus, aproape 23.000 de persoane s-au exclus voluntar de la jocurile de noroc comparativ cu primul trimestru, o creștere de 8%.

În total, aproximativ 716.000 de jucători au participat la jocuri de noroc în al doilea trimestru, în scădere cu peste 43.000 de jucători față de trimestrul precedent. Portugalia are o populație de 10,31 milioane de locuitori (cifră oficială din 2020).

SRIJ a emis 58 de notificări de închidere și a blocat 34 de site-uri pentru jocuri de noroc ilegale numai în trimestrul al doilea. Tot în trimestrul doi, Portugalia a încasat 44,9 milioane de euro sub forma de „Taxa Specială pe Jocuri Online” (IEJO), cu circa 6,1 milioane de euro mai mult decât în ​​trimestrul II al anului trecut.