Marea dorință a lui Ionuț-Valeriu Andrei, politrucul înscăunat de Coaliție în vara anului 2022 director general la Loteria România fără a avea o minimă expertiză în domeniul jocurilor de noroc, s-a împlinit: a fost numit în Comitetul Executiv al European Lotteries (Asociația Loteriilor Europene - prescurtat EL), funcție la care râvnește de aproape un an.

„Comitetul Executiv EL l-a numit pe domnul Ionuț-Valeriu Andrei drept cel mai nou membru al său în cadrul ședinței din 5 aprilie. Domnul Andrei este Director General al Loteria Română din 2022 și îi urmează domnului Olgierd Cieslik, al cărui mandat de CEO al Totalizator Sportowy (Polonia) s-a încheiat”, scria, pe 18 aprilie, site-ul oficial al instituției continentale.

Cooptarea lui Andrei va fi oficializată la viitoarea Adunare Generală a EL de la Salzburg, mai informează portalul respectiv. Eveniment din Austria va avea loc pe 17 iunie 2024.

Gorjeanul a încercat anul trecut să-și facă loc în structura de conducere a European Lotterie, așa cum informa Playresponsibly. Doar că, la alegerile din luna iunie, n-a fost destul de calificat încât să facă parte din noul Comitet Executiv.

El s-a prezentat cu un program plin de gargară, corporatist și care n-a convins pe nimeni.

Românul a trebuit să aștepte până și-a pierdut cineva scaunul, pentru a putea fi numit el la schimb în Comitetul Executiv, fiind pe o listă de așteptare.

Dacă polonezul Olgierd Cieslik nu și-ar fi terminat mandatul la Loteria poloneză, pierzând astfel și locul în Comitetul Executiv al EL, Ionuț Andrei nu ar fi putut atinge postul mult-visat.

La fel cum românul își va pierde poziția la nivel european în momentul când PSD și PNL vor decide să-l schimbe. Așadar, Andrei s-a folosit de abandonul forțat de împrejurări al cuiva, ca să promoveze în funcție.

Dacă la alegeri contează programul și cât de convingător poți fi, în cazul numirilor, determinante sunt relațiile pe care le ai cu decidentul. 

Loteria Română revine într-o astfel de poziție după 15 ani

Informația privind numirea lui Andrei a fost furnizată și de Loteria Română, într-un comunicat postat pe portalul său și pe care îl redăm mai jos:

„În data de 5 aprilie a.c., Ionuț-Valeriu Andrei, Directorul General al Loteriei Române, a fost numit membru în cadrul Comitetului Executiv al European Lotteries Association (Asociația Loteriilor Europene).

„Este o mare plăcere să-i urez bun venit domnului Ionuț-Valeriu Andrei în calitate de nou membru al Comitetului Executiv. Domnul Ionuț-Valeriu Andrei a avut o contribuție semnificativă în activitatea asociației noastre, iar membrii Comitetului Executiv EL au încredere că va continua să facă acest lucru în viitor”, a declarat domnul Arjan van ‘t Veer, Secretar General al European Lotteries

“Sunt onorat să mă alătur Comitetului Executiv al European Lotteries Association și aștept cu nerăbdare să lucrez îndeaproape cu colegii mei pentru a promova misiunea și valorile Asociației. Mandatul primit în cadrul Comitetului Executiv al European Lotteries confirmă eforturile din ultimii ani ale echipei Loteriei Române care au vizat modernizarea activității companiei printr-un amplu proces de digitalizare a jocurilor loteristice, de dezvoltare, diversificare și eficientizare a activităților precum și de adaptare a imaginii companiei la dinamica pieței jocurilor de noroc. Astfel, după 15 ani de absență în cadrul Comitetului Executiv al European Lotteries, prin acest mandat se reconfirmă importanța activității Loteriei Române în cadrul European Lotteries Association, alături de celelalte loterii din Europa.” – Ionuț-Valeriu Andrei, Director General al Loteriei Române

European Lotteries Association este cea mai importantă asociație de profil care reunește loteriile naționale din Europa și are drept scop principal facilitarea contactelor şi a schimbului de informaţii între membrii săi, studierea noilor tehnologii în domeniu şi angajarea de acţiuni comune atât în zona legislativă cât şi în ceea ce priveşte garantarea organizării de jocuri responsabile, de prevenire a fenomenului de dependenţă şi de promovare a misiunii sociale a loteriilor de stat.

Loteria Română are calitatea de membru deplin al European Lotteries Association (EL) încă de la înființarea acestei asociații în anul 1999 și a demonstrat un angajament deosebit față de promovarea valorilor și inițiativelor asociate industriei loteriilor la nivel european.

Secretariat General Comunicare și Registratură”.

Citește și:

De ce nu sunt lăsate să moară loteriile din toată Europa. Interpretarea Curții de Justiție

Sumele plătite de Loteria Națională la Bugetul de Stat pe 19 martie. ONJN a fost notificat

Loteria Română anunță că a reziliat contractul cu un partener neserios / Plus un mesaj pentru Novomatic

Loteria scoate la concurs 5 posturi în CA. Examene trucate pe mâna unui avocat celebru și ce firmă face acum jocurile

Loteria Română își subțiază numărul agențiilor, după aplicarea legii pe care a dat-o premierul Marcel Ciolacu

Hop și Loteria la judecata Comitetului! Nereguli la un punct de lucru care funcționa într-un magazin alimentar

EXCLUSIV / Cum s-a pregătit marele tun de la Loteria Română. Ministerul Economiei a intrat pe fir și a demarat controlul

Loteriile europene visează sus: s-a născut EuroDreams. România nu face parte din liga celor mari