O perspectivă optimă are pokerul online în următorul deceniu, în condițiile în care cazinourile terestre își închid locațiile. Potrivit unui studiu realizat de compania Research and Markets, piața va trece de la 59,4 miliarde de dolari în 2022 la 155,4 miliarde în 2030.

Aceste date sunt prezentate într-un studiu realizat de compania Research and Markets care prevede o creștere anuală de 11,1 la sută.

Raportul se bazează pe date concrete și, pornind de la o investigație a ultimelor tendințe, consideră că sectorul va continua să înregistreze o creștere importantă, pe măsură ce progresele tehnologice se adaugă semnificativ la produsele oferite de diferitele platforme de operatori.

Potrivit site-ului web al industriei Card Player, studiul evidențiază modul în care sectorul se maturizează cu o capacitate puternică de a atrage noi jucători. Atenția operatorilor asupra bonusurilor, promoțiilor și programelor de fidelitate continuă să fie un mijloc eficient de reținere a noilor utilizatori și extinderea pieței.

Este un fapt stabilit că pokerul online a cunoscut o nouă creștere după pandemie și, mai ales, turneele sunt cele care împing mulți jucători să joace, având în vedere că, investind sume minime, poți câștiga premii bogate.

Tot mai multe jurisdicții continuă calea legalizării pokerului online, oferind noi oportunități de creștere.

Potrivit Reserach and Markets, „Europa se conturează ca o piață excepțională, condusă de sancționarea activităților de pariuri online, susținută de veniturile disponibile ridicate și de o înclinație pentru activități recreative în rândul cetățenilor săi”, relatează acesta.

Din punct de vedere tehnologic, însă, posibilitatea de a juca atunci când ești în mișcare reprezintă un avantaj pentru acest sector. De fapt, majoritatea platformelor se concentrează din ce în ce mai mult pe ofertele mobile, încercând să simplifice tot mai mult acțiunea și implicarea utilizatorilor.

Printre alte oportunități de creștere, studiul raportează și tehnologia blockchain, care permite o mai mare securitate și eficiență a tranzacțiilor, metode de plată îmbunătățite care simplifică întregul proces. Integrarea perfectă între PC-urile tradiționale, tabletele, smartphone-urile și consolele de jocuri continuă, de asemenea, să crească profiturile companiilor de jocuri.

Studiul indică popularitatea Texas Hold'em-ului, despre care se arată că este cea populară variantă de poker.

Industria generală a jocurilor de noroc continuă să crească și a înregistrat venituri de 16,3 miliarde de dolari în al treilea trimestru al anului 2023, potrivit statisticilor recente ale Asociației Americane de Jocuri.