Sectorul jocurilor de noroc este în continuă creștere, cu o piață în valoare de 336 de miliarde de dolari în 2022 și care ar putea ajunge la 522 de miliarde până în 2027. Acesta este ceea ce arată studiul realizat de Klecha & Co, o bancă de investiții paneuropeană și independentă specializată în tehnologie.

Numărul de jucători este, de asemenea, în creștere și se estimează că va trece de la actualele 3,2 miliarde la aproximativ 3,6 miliarde până în 2025, activi în principal pe mobil (care reprezintă acum 50% din totalul pieței globale a jocurilor video) și care, la rândul lor, este concentrat în Asia (aproximativ 50%). Dar America de Nord este în fruntea listei celor mai cheltuitori, cu 26%, în ciuda faptului că americanii reprezintă doar 7% din numărul jucătorilor din întreaga lume.

Potrivit Klecha & Co, „sectorul se află în centrul dezvoltării tehnologice constante, iar inovația este alimentată și de startup-urile de jocuri, susținute de interesul crescând al investitorilor: doar în 2022, au strâns peste 13 miliarde de dolari din fonduri de capital de risc”.

Mai mult, raportul precizează că investițiile în tehnologii inovatoare „au dus la progrese care și-au găsit aplicații în majoritatea celorlalte sectoare, dintre care multe sunt strategice. Gândiți-vă doar la educație și formare profesională în care „gaming-ul serios” este în creștere puternică, a căror valoare este estimată să treacă de la 8-10 miliarde de dolari la 33 de miliarde de dolari într-un deceniu”.

Potrivit studiului Klecha & Co, sectorul jocurilor de noroc este „încă foarte fragmentat, în ciuda unui proces de consolidare care vizează obținerea de economii de scară, necesare pentru a suporta costurile de dezvoltare în creștere ale jocurilor în care investim astăzi de la 80 la 300 de milioane de dolari și, potrivit Bain & Co., va ajunge la un miliard de dolari per joc până în 2027”.

Stephane Klecha, co-fondator și managing partner al Klecha & Co, subliniază modul în care sectorul jocurilor de noroc este în continuă creștere și cum dezvoltarea tehnologică legată de acesta are „impacturi pozitive semnificative asupra diferitelor sectoare, dintre care multe sunt strategice, cum ar fi ca educație, sănătate sau apărare”.