Autoritatea pentru jocurile de noroc din Țările de Jos (KSA) a prezentat reguli proaspete privind politica de joc responsabil diverselor părți interesate pentru consultare. Printre altele, noile reguli acordă o importanță suplimentară anumitor zone.

În septembrie, KSA a publicat un raport privind un sondaj de 10 furnizori privind interpretarea obligației de diligență și implementarea acesteia. Această cercetare a relevat că operatorii nu întotdeauna modelează în mod corect due diligence, de exemplu pentru că nu intervin la timp în cazul jocurilor de noroc excesive sau a unei posibile dependențe.

La momentul publicării acelui studiu, KSA a anunțat că va modifica regulile Politicii de joc responsabil pentru a clarifica și mai mult, printre altele, o serie de standarde deschise din legislație, astfel încât furnizorii să își poată îndeplini mai bine datoria de diligență.

Aceste politici modificate au fost acum dezvoltate și sunt prezentate diferitelor părți interesate, cum ar fi experți în dependență și furnizori. Prin această consultare, aceștia sunt invitați să răspundă la fezabilitatea regulilor.

Limita pentru cei de până la 24 de ani, coborâtă la 300 de euro

Noile reguli prevăd, printre altele, că furnizorii trebuie să poată recunoaște un semn de joc excesiv în termen de o oră. Acest lucru este în concordanță cu observația studiului că mulți furnizori nu monitorizează „în timp real” și uneori observă semnale prea târziu, ceea ce poate cauza jucătorilor pierderi mari, într-o perioadă scurtă de timp.

Când un jucător depune mai mult de 700 EUR într-o lună calendaristică (300 EUR pentru adulții tineri cu vârsta între 18-24 de ani), furnizorul trebuie să contacteze jucătorul în cauză și să ceară dovada veniturilor, înainte ca jucătorul să poată face altă depunere. Pot fi jucați doar banii care sunt deja în cont în acel moment.

În plus, noile reguli acordă atenție interdicției de utilizare a modelelor de urmat și interzicerii publicității nedirecționate. De exemplu, se va acorda mai multă concretizare publicității care vizează grupurile vulnerabile, cum ar fi minorii și tinerii adulți, și utilizarea modelelor de urmat pentru activitățile publicitare.

KSA a cerut părților consultate să răspundă până la 1 februarie 2024, în vederea publicării noilor reguli politice în Jurnalul Oficial la 1 aprilie.