La șase luni după victoria electorală surprinzătoare a lui Geert Wilders, partidele batave au ajuns la un acord pentru a forma un guvern de coaliție.

În programul de guvernare semnat de partide apare o creștere a impozitului pe jocurile de noroc, care sare de la 30,5% la 37,8%.

Această mărire ar trebui să garanteze statului cu 202 milioane de euro venituri fiscale suplimentare.

La finalul unei lungi ședințe, care s-a încheiat în miez de noapte, la ora 1.00, a fost predat președintelui Camerei documentul de 26 de pagini care conține planul bugetar pentru anul următor.

Vestea a stârnit îngrijorare considerabilă în rândul operatorilor de jocuri. Asociația operatorilor de sloturi cu câștig limitat a declarat că noua creștere a taxelor va duce la sfârșitul sectorului „fizic”.

Industria locală pronosticând moartea agențiilor terestre, un fenomen asemănător având loc și în România.

Potrivit operatorilor, sfârșitul sectorului reglementat ar însemna și undă verde pentru piața ilegală a jocurilor de noroc.

Pe termen lung, nici Trezoreria statului nu ar beneficia de majorarea taxei de jocuri de noroc, pentru că furnizorii ilegali nu plătesc taxa de jocuri de noroc.

Henry Meijdam, președintele VAN Kansspelen, consideră că creșterea planificată a taxei de jocuri de noroc este complet iresponsabilă din punct de vedere social:

„Acesta este opusul asigurării sociale pe care oamenii spun că o doresc pentru cetățeni. Nu are nimic de-a face cu o guvernare bună sau cel puțin corectă.

Este complet iresponsabil din punct de vedere social, deoarece acest lucru duce inevitabil la probleme și costuri majore în ceea ce privește siguranța și îngrijirea”.