Mulți fotbaliști împărtășesc o pasiune pentru gaming, iar acest lucru, cu resursele financiare pe care le au la dispoziție, de multe ori poate scăpa de sub control. Este cazul lui Gabriel Jesus, atacantul brazilian al echipei de fotbal Arsenal.

Sud-americanul a fost găsit cu un cont de 38.000 de dolari, suspendat pe termen nelimitat. Interdicția i-a fost ridicată și brazilianul și-a exprimat bucuria momentului pe rețelele de socializare, tot acolo unde anunțase că a fost blocat.

Cazul a fost unul deosebit. Se știe că Gabriel Jesus este un mare fan al Counter-Strike 2, până la punctul de a fi cheltuit (după estimări) 38.000 de dolari pe achiziții, ceea ce se traduce în arme deosebite. Cea mai exotică achiziție este un M4A1-S Hot Rod care îl deosebesc de toate celelalte arme din joc.

Motivele care au condus la interdicție nu sunt clare, dar unii observă că ar fi putut fi vorba despre o serie de achiziții deosebit de scumpe care a declanșat mecanismul anti-înșelăciune al sistemului, îngrijorat că aceste cheltuieli s-ar putea traduce într-un avantaj competitiv. 

Însuși Gabriel Jesus a fost cel care a făcut public cazul său pe 24 ianuarie, împărtășindu-și disperarea pe X. „Hello Counter-Strike”, a scris el, etichetând contul oficial al jocului. „Contul meu a fost interzis în mod nedrept, mă puteți ajuta?”.

Interdicția a fost apoi eliminată în noaptea de 31 ianuarie, potrivit unora într-un mod complet aleatoriu și datorită unei coincidențe, având în vedere că alți utilizatori au anunțat pe formuri o deblocare în masă, chiar în aceleași ore.

Un comportament care nu este tipic din partea organizatorului, care tinde să nu deblocheze conturile și nu oferă motive specifice. Apoi, ieri, sărbătoare pentru Jesus: „Ziua meciului, gol și trei puncte. În plus, cei de la Counter-Strike mi-au revizuit contul și interdicția a dispărut. Zi bună! Mâine este zi CS!”.

Match day, goal and three points. To top it up, the guys from @CounterStrike reviewed my account and the Ban is down. Great day! ????

Tomorrow is CS day! ????????????????

— Gabriel Jesus (@gabrieljesus9) January 30, 2024 ">

Se referea la victoria cu 2-1 obținută de Arsenal contra celor de la Nottingham Forrest, cu o zi înainte, pe 30 ianuarie, în Premier League.

Un jucător de pe Reddit evidențiază că „pentru un țăran ca mine, de exemplu, este interzis fără motiv și trebuie să aștepți trei săptămâni când ai un cont vechi de 13 ani. This is s**t. Am fost interzis pe nedrept 30 de zile, iar el nu este interzis doar pentru că este faimos?”.