Parlamentul albanez a modificat legea jocurilor de noroc pentru a permite oamenilor să parieze din nou, chiar dacă doar în mediul online. 

După 5 ani de interdicție, ca parte a măsurilor de combatere a dependenței de jocuri de noroc, se va putea paria din nou pe pariuri sportive.

72 din cei 140 de deputați au votat pentru o reformă care să legalizeze din nou pariurile sportive, chiar dacă doar pe internet, nu și în puncte fizice.

Oricine dorește să parieze va trebui să se înregistreze și să deschidă un cont de joc. Datele vor fi păstrate timp de 3 ani.

O comisie de stat se va ocupa de selectarea celor 10 companii care vor primi licența de organizare a pariurilor.

Înfloriseră pariurile ilegale

„Plățile și încasările trebuie efectuate exclusiv prin intermediul băncii”, a comunicat deputaților adjunctul ministrului Finanțelor, Vasilika Vjero.

Guvernul albanez se așteaptă ca anul acesta să fie strânși aproximativ 20 de milioane de euro din pariurile sportive. Unul dintre motivele pentru care guvernul a permis reapariția pariurilor a fost răspândirea în masă a celor ilegale.

Interdicția de acum 5 ani, după cum a explicat guvernul la acea vreme, s-a dorit a fi un pas înainte în lupta împotriva dependenței de jocuri de noroc.

În Albania, o țară cu aproximativ 2,8 milioane de locuitori, existau aproximativ 4.000 de agenții terestre de pariuri sportive, înainte de interdicție.

Prin urmare, guvernul a considerat că acest lucru are un impact negativ puternic asupra tinerilor, în special asupra familiilor sărace.

Mai mult, legislația care interzice persoanelor sub 18 ani să plaseze pariuri era încălcată frecvent, fenomen care are loc acum în România.