Disciplina e-sport este promovată de Daniela Vrabie, jucătoare profesionist de jocuri video. Ea spune decidenților politici că „Italia nu trebuie sa rateze aceasta oportunitate, ar pierde foarte mult din punct de vedere social si economic".

„Țări precum Franța, Anglia, Spania și Germania văd lumea jocurilor de noroc și a e-sporturilor ca pe o mare oportunitate pentru țară, în timp ce în Italia acest lucru nu este încă recunoscut. Lipsa de reglementare și timiditatea de a investi pe această piață determină mulți oameni să considere e-sport-ul o pasiune mai degrabă decât un loc de muncă, așa că mulți se trezesc nevoiți să plece în străinătate.

Din exterior, sectorul este văzut foarte asemănător celor care joacă jocuri video, în realitate, figura jucătorului pro este mult mai mult. Sunt multe ore de muncă și de studiu, înconjurate de un mare stres mental.

Cererea mea este să ajut să transformăm această pasiune într-o oportunitate, mai ales că esports-ul crește din ce în ce mai mult și nu mai este un simplu divertisment. Italia nu trebuie să lase această oportunitate să scape, altfel ar pierde foarte mult din punct de vedere social și economic”.

A spus Daniela Vrabie, jucătoare profesionistă de e-sport, a fost audiată recent de Comisiile mixte de Cultură și de Muncă ale Camerei cu privire la rezoluția privind introducerea unei discipline de e-sport.

Daniela „Effy” Vrabie este căpitanul LXT, o echipă italiană formată doar din jucătoare. Daniela a explicat ce înseamnă să lucrezi în acest mediu. Povestea fetelor a apărut astă-vară într-un interviu pentru Corriere della Sera