Autoritatea pentru Jocuri din Țările de Jos (KSA) a descoperit o tombolă ilegală la Dordrecht. Tombola era organizată de o organizație împotriva căreia oficialii luaseră deja măsuri. La eveniment participaseră aproximativ 200 de amatori, inclusiv câțiva minori.

Organizarea de bingo este permisă în Țările de Jos în condiții stricte. De exemplu, un bingo cu cerc închis (un grup existent de persoane care se cunosc, cum ar fi o familie, rude, un azil de bătrâni, o companie sau o asociație) poate fi organizat fără licență (de exemplu, într-un cerc de prieteni sau într-un azil de bătrâni).

Asociațiile pot organiza și o tombolă, cu condiția ca aceasta să fie pentru o cauză bună, iar premiile să aibă o valoare maximă de 1550 de euro. Pentru acest tip de bingo este posibilă solicitarea unui permis de la primărie.

KSA a fost informată că o organizație promovează bingo ilegal, „Dordtse Queens”. Bingo-urile au fost promovate prin intermediul paginilor de Facebook.

După un raport venit de la KSA către Meta, aceste pagini au fost trecute pe modul offline.

O investigație ulterioară a KSA a arătat că organizația a continuat să facă publicitate și să organizeze bingo ilegal pe pagini noi. Inspectorii KSA au putut descoperi locația unei tombole fizice.

În coordonare cu poliția și cu municipalitatea din Dordrecht, autoritățile au planificat apoi un raid. S-a constatat că erau prezenți în jur de 200 de jucători de bingo. Premiile (inclusiv haine de designer, genți și pantofi) au fost confiscate.

KSA a constatat că oamenii nu sunt întotdeauna conștienți de regulile legate de bingo și loterie. Participarea la bingo ilegal este, de asemenea, pedepsită în principiu, iar minorii nu au voie să participe sub nicio circumstanță. Organizatorii de loterii ilegale și bingo riscă, de asemenea, o amendă uriașă.