O familie din Onești se declară terorizată de zgomotele care răzbat ritmic de la parterul blocului în care locuiește, acolo unde spațiul este închiriat din luna ianuarie a acestui an de firma de păcănele Power & Fabulous Games SRL.
Rămasă fără licență la ședința din 27 mai a Comitetului de Supraveghere, cu decizie postată pe site-ul ONJN pe 12 iunie, compania cu sediul mutat din Pitești în București are momentan obloanele trase.
Sloturile celor de la Power au fost interzise în localitățile cu mai puțin 15.000 de locuitori, dar, în Onești, pe Bulevardul Mărăști nr. 8, muzica a bubuit deranjant pentru vecini până la finalul lunii trecute.
Activitatea companiei s-a oprit pe 28 iunie, dar poate fi reluată chiar începând de astăzi, când societatea are termen în procesul în care contestă procesul verbal în baza căruia Comitetului de Supraveghere i-a revocat licența.
Și, cum toate celelalte companii de p[c[nele au avut câștig de cauză pe linie, o soartă bună pare că va avea și Power & Fabulous Games SRL.
Fotografie făcută pe 25 mai 2024, cu două zile înainte de ședința în care Power s-a trezit cu licența revocată, în agenția din Onești / Captură de pe camera video
La adresa de pe Bulevardul Mărăști nr. 8, locație care a găzduit de-a lungul deceniilor și chiriași mai cuminți (un aprozar, un bar, o bancă sau o brutărie), deranjează sunetul obișnuit al aparatelor, completat cu muzica amplificată de angajați cu diverse dispozitive, precum și icnetele clienților.
În plus, spațiul nu beneficiază de o protecție sonoră corespunzătoare, iar angajatele calcă cu tocuri pe gresie și pe pachet, sursă sigură de zgâriat pe creier.
Familia Popescu, de la etajul 1, a făcut sesizări peste tot: la DSP, la Poliție, a mers și în audiență la primarul din Onești, dar rezultatele nu se văd în atitudinea firmei de jocuri de noroc. Poliția a trecut pe la adresă, dar raidul a fost prietenos cu operatorul.
Doar o avertizare verbală, după cum se poate citi mai jos, un fel de mângâiat pe creștet.
O plângere a intrat și în cutia poștală electronică a Arhiepiscopiei Romanului. De unde legătura? Spațiul de la parterul blocului este deținut de un preot din parohia Oneștiului.
Discuțiile dintre locatar și protopopul de Onești nu au dus la nicio soluție. Ar fi fost vorba, la un moment dat, să-l trimită pe popă în sihăstrie, timp de un an, ca să-i fie iertat păcatul de arginți, dar pare să fi fost doar o glumă a prelatului.
Familia Popescu a pus la dispoziția redacției o serie de înregistrări în care manelele răsună în agenția de la parter ca într-un club.
„Suntem terorizați de zgomot”
Iată povestea, relatată de victimă.
„Noi locuim la etajul 1 al acestui bloc cu 4 etaje din Onești. De anul trecut, prin august, spațiul a fost amenajat pentru o sală de jocuri de acest gen.
Primii chiriași au rezistat doar vreo două-trei luni. Apoi, în acest an, undeva prin luna ianuarie, spre sfârșit, au venit cei de la Power & Fabulous Games, actualii chiriași.
Au adus cu ei resurse foarte serioase, iar de atunci încercăm să găsim o cale de a conviețui. Dar, este aproape imposibil. Zgomotul este insuportabil și niciodată n-a fost ca acum.
Muzica tare provine de la sistemul de sonorizare. Pun muzică de pe telefonul mobil, au boxe cu comunicare bluetooth. Suntem pe toată suprafața spațiului ocupat de ei.
Nu avem unde să ne refugiem în casă!
A fost chemată Poliția, nu s-a făcut nimic. Au discutat cu proprietarul spațiului. Că veni vorba, spațiul comercial este al unei firme deținute de unui preot.
Protopopul de Onești mi-a spus că ar fi luat niște măsuri împotriva lui. Nu este evident dacă s-a și întâmplat așa ceva.
Nu ne putem înțelege cu reprezentanții firmei. Eu stau aici de când mă știu, din 1980, am rămas după ce au plecat părinții. Am avut tot timpul ceva sub noi, dar a fost mereu înțelegere. Dar, cu acești oameni nu te poți înțelege!
Fetele care lucrează în agenție vin încălțate cu tocuri și fac zgomot când merg, mocheta neacoperind toată întinderea podelei. Plus că au și gresie pe jos.
Din ce înțeleg, angajatele sunt obligate de o anexă la contract... Au reguli stricte legate de ținută, să miroasă frumos, să... etc.
Pe scurt, suntem terorizați de zgomotul produs de instalația de sonorizare, de tocurile angajatelor pe gresie, de sunetele aparatelor de joc și de clienții care țipă când pierd sau când câștigă”, spune Adrian Popescu, soț și tată a doi copii minori, de 13 și de 17 ani.
„Am obținut un regulament de liniște, de la ora 21 la 9 dimineața, în condițiile în care programul locației este non-stop. Am trimis o sesizare către firmă, cu confirmare de primire, dar n-am primit niciun răspuns.
Trebuie să înțeleagă și ei faptul că aici stă o familie, cu copii la școală. Ascultă muzică, nu zice nimeni altceva, dar nu deranja!
Izolează fonic spațiul, antifonează-l! Acolo este pus doar niște rigips, ca să schimbe forma tencuielii.
Blocul este de 4 etaje, dar mai sus de etajul 1 înțeleg că nu se aude. La etajul 2 locuiește o doamnă în vârstă, are undeva spre 80 de ani”, mai afirmă bărbatul.
Adrian Popescu a făcut și muncă de detectiv. Deși în interiorul agențiilor este interzis consumul de băutură, a fotografiat sticle cu bere așezate la intrare.
Și zice că, în interior, frigiderul este mereu plin. Alcoolul consumat în locație de jocuri le-a adus celor de Black Star Slots, din Cluj, pierderea licenței.
Power a răspuns laconic: „Agenția nu mai funcționează. Azi (n.r. - ieri) s-a făcut curățenie. Angajatele nu poartă tocuri, căci, de la reclamația domnului, le-am luat balerini”.
Și acuză concurența de apariția cazului în presă: „Cum niște oameni care locuiesc într-un bloc sunt așa bine informați de revocarea licenței noastre, au și revocarea ei și știu și despre voi (n.r. - Playresponsibly)?
Doar dacă sunt prieteni cu concurența și vor să ne facă probleme... Legat de băutură, avem voie să oferim cadou băuturi alcoolice și non-alcoolice în agenție, într-un procent de 2%. Ce nu avem voie este să vindem alcool, să-l comercializăm”.
Preotul iubitor de arginți de la păcănele: nu eu, banca!
Adrian Popescu știe că preotul Dorin Geaboc este proprietarul spațiului. Îl închiriază folosind firma Dor & Mi Comercial SRL, pe care părintele o administrează.
L-am apelat pe cel care intermediază legătura mirenilor cu Dumnezeu, dar, de îndată ce a răspuns și ne-am prezentat, în difuzor s-a intercalat vocea soției.
S-a dat, după secunde de ezitare, girant la creditul luat de partener pentru cumpărarea spațiului.
Dorin Geaboc, în straie preoțești / Sursa FOTO: Facebook Dorin Geaboc-Bădic
„Sunt Mihaela Bădic, soția, eu mă ocup de această problemă. Eu mă ocup, nu soțul. Este un imobil al băncii, ipotecat, luat pe credit, este grevat de sarcini în favoarea băncii. Sunt soția... girant la credit.
Am vrut să renunțăm la credit. Acolo nu există de două luni activitate, nu știm cauza, banca știe. Există un litigiu? Nu avem cunoștință”.
Întrebată despre cum se împacă preoția soțului cu jocurile de noroc, femeia a comentat: „Este o simplă întâmplare, într-un oraș în care nu se întâmplă prea multe...”.
Mihaela Geaboc-Bădic / Sursa: Facebook Mihaela Geaboc-Bădic
„CEC-ul a găsit chiriașul, nu eu, ca administrator. Este o eroare! Nu eu! N-am nicio implicare în spațiul respectiv. Ce vină am eu, ca viitor proprietar? Nu cred că am fost acolo de două ori!”, intervine bărbatul, parcă dorind să-și recupereze poziția la microfon.
Chiria ar fi de 1.200 de euro pentru acest spațiu, de circa 80 de metri pătrați, variantă neconfirmată. Soția preotului a fost primăriță din partea PNL în comuna Helegiu, iar preotul, mânat de spirit antreprenorial, ar fi deținut și o societate de pompe funebre.
„Da, a fost primăriță în perioada 2004-2016, timp de 3 mandate. De la PNL. Nu au fost probleme”, ne confirmă, telefonic, actualul edil al comunei. Redacția i-a trimis femeii, așa cum ne-a solicitat, întrebări pe mail.
La întrebările adresate soțului a răspuns soția:
Având în vedere că știți de existența unui contract de închiriere, insinuarea dumneavoastră este dureroasă (ca să nu spun altfel), asociind imaginea unui slujitor al bisericii cu prestarea unor astfel de activități!
În documentele publice, numele preotului apare care administrator al firmei, făcând astfel inutilă intervenția soției
Preotul a fost „pârât” la șefi de către locatar, fiind acuzat că îmbină hazardul jocurilor cu credința în Domnul. Iată pasaje din plângerea formulată de Adrian Popescu către Arhiepiscopia Romanului:
..............................
Redacția așteaptă un punct de vedere și de la IPJ Bacău.