Parimatch.com, o platformă de pariuri online aflată pe „black list” la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), încadrată la poziția 1.017, dorește să-și facă intrarea, de această dată pe ușa din față, pe piața românească a jocurilor de noroc.

Mai întâi, ca să devină un jucător de luat în seamă, Parimatch trebuie să-și achite datoriile față de statul român. Compania se face vinovată de faptul că a permis jucătorilor cu IP-uri din România să își poată deschide conturi, fără ca platforma să fie acreditată în România, adică să dispună de licență.

Astfel, a fost trecută pe „lista neagră” de către ONJN, iar pentru a putea a-și „albi” trecutul, are nevoie de un certificat pe care îl va primi abia după achitarea sancțiunilor primite în timp, constând în amenzi și penalizări. Deocamdată, se poartă discuții cu ONJN pentru a stabili cuantumul sumei datorate.

A vrut să cumpere Fortuna

Parimatch este o platformă de pariuri sportive și de cazinori operată de Suncast Furure N.V., având în spate acționari ruși și ucraineni.

Nu este prima tentativă a celor de la Parimatch de a intra pe piața din România. În urmă cu un an, acționarii au negociat achiziționarea gigantul Fortuna Entertainment Group (FEG). Negocierile n-au dus atunci la niciun rezultat.

În prezent, FEG tratează vânzarea cu 888sport. Gigantul slovac Fortuna, care are în spate fondul de investiții Penta, deține în România casele de pariuri Fortuna și Casa Pariurilor.