Compania de jocuri online Kindred Group, care deține operatorul de pariuri sportive Unibet, și-a schimbat patronul, după ce oficialii au recunoscut că au primit o ofertă de preluare în numerar de la grupul francez La Francese des Jeux (FDJ), Loteria Franceză. Oferta a fost dată publicității luni, înainte de deschiderea pieței, a transmis Kindred într-un comunicat, menționând că FDJ va achiziționa toate acțiunile sale restante.

Kindred - Unibet anunțase, la începutul lunii decembrie, că pune lacătul pe America de Nord și renunță la sute de angajați.

Tranzacție de 2,5 miliarde de dolari

Wall Street Journal a dezvăluit în premieră tranzacția, despre care a precizat că ar putea fi evaluată la aproximativ 2,5 miliarde de dolari. În august 2023, FDJ a finalizat achiziția Premier Lotteries Ireland, operatorul național de loterie, pentru o valoare de 350 de milioane EUR (381,40 milioane USD).

Fondul de fonduri speculative din New York, Corvex Management, a ceruse Consiliului de Administrație al Kindred, încă din 2022, să angajeze un consilier financiar care să examineze alternative strategice, inclusiv valoarea potențială care ar putea fi obținută printr-o vânzare sau o altă combinație de afaceri.

Kindred oferă servicii de jocuri de noroc online în Europa, America de Nord și Australia pentru peste 30 de milioane de clienți din nouă mărci. În România, Kindred este reprezentată de Unibet.
FDJ a anunțat că prezentă o ofertă publică de preluare pentru întregul capital social al Kindred, companie listată la Nasdaq din Stockholm.

Reacțiile părților după destuparea șampaniei

Stéphane Pallez, Președinte și CEO al FDJ Group, a declarat: „Sunt bucuros să anunț achiziția planificată a Kindred. Pe deplin aliniată strategiei noastre, aceasta va permite Grupului FDJ să prezinte un profil și mai diversificat și echilibrat bazat pe mai mulți piloni: activități de monopol, în principal loterie, pe piața noastră istorică din Franța, și, din noiembrie, în Irlanda, odată cu achiziția de operator irlandez de loterie PLI.

Plus activități concurente pe piața pariurilor sportive și a jocurilor de noroc online din Europa. Kindred este un jucător major pe această piață, combinând mărci puternice, excelență tehnologică recunoscută, un profil de creștere atractiv și o abordare dedicată jocului de noroc responsabil”.

Nils Andén, CEO al Kindred, a afirmat: „Sunt încântat să anunț fuziunea dintre FDJ și Kindred, care va crea o companie lider de jocuri de noroc cu capabilități financiare și strategice pentru a continua să-și extindă prezența internațională. Sunt încântat să aduc experiența vastă și expertiza Kindred la FDJ, ajutându-i să construiască o companie lider de jocuri online. De asemenea, sunt foarte mândru că FDJ recunoaște și prețuiește talentul personalului nostru și resursele noastre puternice”.