Contact
Network Advertising & Media SRL

Bdul. Iancu de Hunedoara, Nr. 25, Sector 1
București, România

Propunerea conține numeroase măsuri care vor crește responsabilitatea în domeniul jocurilor de noroc.

Unele dintre aceste măsuri sunt deja stabilite în ghidurile sau regulile actuale privind jocurile de noroc pentru furnizorii cu drepturi exclusive, dar sunt acum stabilite în reglementări care se aplică tuturor furnizorilor de jocuri de noroc.

Alte măsuri includ:

@ Obligația pentru toți furnizorii de jocuri de noroc de a furniza suficiente informații despre regulile jocurilor de noroc, inclusiv informații despre extrageri, probabilitatea de câștig, premii și informații de contact pentru furnizor 

@ Obligația pentru toți furnizorii de jocuri de noroc de a informa jucătorii despre riscurile asociate jocurilor de noroc, efectele dăunătoare ale comportamentului excesiv de jocuri de noroc și cum să reducă riscul unor astfel de probleme

@ O interdicție generală împotriva redării automate (o funcție prin care jocurile sunt desfășurate fără nicio acțiune activă a jucătorului) 

@ Introducerea jocului înregistrat pentru toate jocurile de bingo electronic, precum și obligația de a introduce anumite limite de pierdere, pauze și posibilitatea de autoexcludere din toate jocurile de bingo electronic 

@ O interdicție împotriva comercializării jocurilor de noroc oferite pe terminalele de jocuri

@ Obligația de a include informații clare privind limitele de vârstă și informații de contact pentru linia de asistență atunci când se comercializează jocuri de noroc.

În plus, propunerea conține câteva restricții privind accesul curent la oferta de jocuri de noroc: 

@ Numărul maxim de permise pentru a oferi un joc de noroc cu o cifră de afaceri anuală care nu depășește 360 ​​milioane NOK se reduce de la 5 la 2, cu efect din momentul expirării permiselor actuale și trebuie anunțate noi autorizații.

@ Cifra de afaceri maximă pentru permisiunea de a oferi bingo la radioul sau televiziunea locală este stabilită la 5 milioane NOK pe an.

Regulamentul propus urmărește să prevină problemele legate de jocurile de noroc și alte consecințe negative ale jocurilor de noroc și să se asigure că astfel de jocuri sunt jucate în mod responsabil. Acest lucru corespunde obiectivelor principale ale politicii norvegiene privind jocurile de noroc, care sunt prevenirea activităților de jocuri de noroc problematice și protejarea jucătorilor vulnerabili, prevenirea criminalității și prevenirea profiturilor private din jocurile de noroc.

Regulamentul propus va armoniza legislația aplicabilă sectorului jocurilor de noroc din Norvegia și va oferi o abordare mai coerentă și mai sistematică a evaluării riscurilor, a punerii în aplicare și a sancțiunilor aplicabile în acest sector. Principalele obiective ale politicii de jocuri de noroc sunt consolidate prin introducerea de noi cerințe aplicabile operatorilor de jocuri de noroc, privind măsurile de prevenire a jocului nedrept, nesigur sau iresponsabil.

Belgia: dealerii pot elimina permisiunea jucătorului de a depăși limita legală 

La 20 iulie 2022, a fost publicat Decretul Regal care conține procedurile de consultare a Centrului pentru Riscuri Individuale de către Comisia Belgiană de Jocuri, modificând prevederile privind restricția jocurilor de noroc online.

Acest Decret Regal intră în vigoare la 3 luni de la publicare (20 octombrie 2022) și conține prevederi importante pentru deținătorii de licențe din clasa A+, B+ și F1+.

Din 27.10.2020, Comisia pune la dispoziție operatorilor un mediu de testare care le permite să implementeze serviciile web oferite de Comisie în conformitate cu cerințele prezentului Decret Regal. Acest mediu de testare a fost actualizat pe 16.08.2022, pentru a oferi operatorilor un nou serviciu web care le permite să elimine permisiunea unui jucător de a-și depăși limita legală.