Compania Carvana, din Atlanta (Statele Unite ale Americii), specializată în vânzarea de mașini second hand pe Internet, a lansează noul centru din Las Vegas. Un spațiu futurist, de 11 etaje, în care se folosește un fel de slot machine pentru a colecta mașina.

În orașul renumit în întreaga lume pentru sălile de jocuri de noroc și viața de noapte, Las Vegas, Carvana a inaugurat un depozit futurist pentru livrarea mașinilor achiziționate online. Un turn de sticlă cu 11 etaje, capabil să găzduiască 39 de mașini, destinat ca un showroom automat automat.

Aici, șoferii, odată ce au finalizat toate procedurile de cumpărare prin web primesc un token (asemănător cu cele folosite în cazinouri) de la personalul Carvana, pentru a fi introdus într-un aparat special de slot. Acest aparat de joc activează mecanismul automat de livrare al mașinii, în timp ce clientul așteaptă confortabil așezat într-un fotoliu.

Pentru șoferii americani care cumpără o mașină second hand online de pe site-ul Carvana - dintre cele 20.000 de automobile pe care compania americană le pune la dispoziție în catalogul său -, intrarea în posesia mașinii înseamnă a se prezenta în impunătorul automat din Las Vegas care se remarcă în orizontul capitalei Nevada, la numărul 3720 Morgan Cashmans Way.

Aici trebuie să așteptați să intre în funcțiune depozitul centralizat, să observați mașina care sosește la parter, să vă urcați și să vă îndreptați spre casă. În Las Vegas, metoda de livrare a mașinii a fost așadar spectaculoasă: clientul, de fapt, după ce a activat aparatul de joc, poate sta într-un fotoliu la parterul centrului Carvana observând sosirea automată a mașinii.

Modelul de afaceri al Carvana își propune să optimizeze timpul și costurile în achiziționarea și vânzarea de mașini. Căutarea modelului dorit, solicitarea de finanțare și achiziția sunt pași care pot fi efectuati prin web, selectând în final ora și locația pentru ridicarea mașinii, într-unul dintre cele 28 de centre Carvana din SUA.

Compania garantează 7 zile de utilizare a mașinii cu retur, în caz de nemulțumire a clienților; fiecare mașină, înainte de a fi vândută, este supusă la 150 de verificări și unui control care atestă lipsa avariilor și accidentelor survenite anterior.

Așadar, un nou magazin pentru Carvana, companie fondată în 2012 în Phoenix, Arizona, cu scopul de a revoluționa vânzările de mașini prin mutarea online a majorității operațiunilor sale și oferirea de servicii precum livrarea la domiciliu a vehiculului ales. Centrul orașului Las Vegas este deschis de luni până sâmbătă de la 9:00 la 19:00, fiind primul din statul Nevada și al 28-lea din SUA.