Federația Română de Fotbal a confirmat că meciul de fotbal CS Mioveni, de pe 15 aprilie 2022, este în vizorul autorităților pentru suspiciuni.

„Vă putem confirma faptul că Departamentul de Integritate și Antifraudă din cadrul FRF a demarat o anchetă pe seama partidei menționate și că rezultatele acesteia au fost înaintate organelor abilitate. Fiind vorba de o anchetă aflată încă în desfășurare, nu putem oferi la momentul actual mai multe detalii”, a informat FRF, într-un răspuns dat pentru Gazeta Sporturilor.

Poliția, procuratura și FRF investighează o potențială fraudă pentru câștiguri ilicite din pariuri, petrecută în play-out-ul Ligii 1 din sezonul trecut, la meciul CS Mioveni - Dinamo 2-0. Principalul eveniment anchetat este legat de acordarea de cartonașe galbene în startul partidei, iar principalul jucător nominalizat este Steliano Filip, căpitanul lui Dinamo din acel joc.

Filip a comis 4 faulturi, dintre care 3 au fost sancționate de arbitrul Adrian Cojocaru. La ultimul dintre ele, căpitanul lui Dinamo a primit și cartonaș galben. Din acel moment și până în minutul 94, Filip nu a mai comis niciun fault.

Pe piața internațională a pariurilor au fost emise avertizări privind o posibilă manipulare pentru pariuri ilegale a unor evenimente petrecute în timpul acestui joc. Avertizările sunt lansate atunci când în piață e plasat un volum de pariuri mult mai mare decât cel obișnuit.

Una a venit de la International Betting Integrity Association (IBIA), o organizație nonprofit înființată în 2005 în Marea Britanie cu scopul de a combate corupția din sport pentru pariuri ilicite. ONG-ul colaborează cu cei mai mari operatori de pariuri de pe piața mondială și are un rol de monitorizare a pariurilor.