Potrivit estimărilor portalului Statista, în 2023 veniturile brute din pariurile sportive online vor atinge 4,5 miliarde de dolari. Fanii sportului din Marea Britanie au cheltuit aproape 20 de miliarde de dolari pe pariuri sportive online în ultimii cinci ani, potrivit datelor prezentate de Statista Market Insights.

În timp ce piața din Marea Britanie a înregistrat rate de creștere mult mai scăzute decât Canada și Australia (cele două piețe cu cea mai rapidă creștere din acest segment, la momentul actual), fanii britanici de sport folosesc des aplicațiile și site-urile web de pariuri.

Piața din Marea Britanie, pe de altă parte, este cea mai veche și cea mai mare piață de pariuri sportive din Europa, iar la nivel global ocupă locul trei, în spatele piețelor din Australia și SUA, după cifra de afaceri. 

Milioane de pasionați de sport britanici au înlocuit vizitele la magazinele de pariuri fizice cu site-uri de pariuri și aplicații de navigare, făcând jocul mai ușor de utilizat, ceea ce a contribuit la creșterea veniturilor brute ale pieței jocurilor de noroc din Marea Britanie.

Cheltuielile anuale pentru pariuri sportive online au crescut cu 83% în ultimii cinci ani, fotbalul fiind cel mai pariat sport. Britanicii au cheltuit peste 2,5 miliarde de dolari pe site-uri și aplicații de pariuri sportive în 2018, potrivit datelor compilate de Statista.

Nicio surpriză: fotbalul, cel mai pariat sport

Doi ani mai târziu, în apogeul pandemiei de Covid-19, această cifră a crescut la 3,11 miliarde de dolari și a continuat să crească. Anul trecut, veniturile brute din jocurile de noroc de pe piața din Marea Britanie au ajuns la 3,84 miliarde de dolari.

Iar Statista se așteaptă ca această cifră să crească din nou, cel puțin încă 10%, la 4,21 miliarde de dolari în 2023. Venitul mediu per utilizator a crescut cu 43% în această perioadă, de la 215,9 la 309,8 dolari.

Statisticile arată că fotbalul este cel mai pariat sport din țară, ceea ce nu este deloc surprinzător, având în vedere că Marea Britanie găzduiește cea mai mare și mai aglomerată ligă de fotbal din lume.

În ultimii cinci ani, britanicii au cheltuit peste 5,6 miliarde de dolari pe pariuri online pe fotbal, mult mai mult decât pe orice alt sport. În plus, valoarea anuală a pariurilor pe fotbal a crescut de la 710 milioane USD la aproape 1,2 miliarde USD. Urmează boxul și MMA (Arte Marțiale Mixte), cu 2,36 miliarde de dolari.

Datele Statista arată, de asemenea, că aproximativ 11,6 milioane de britanici au folosit aplicații și site-uri web de pariuri în 2018. De atunci, piața a adăugat aproximativ 1,8 milioane de utilizatori noi, aruncând numărul total de utilizatori la 13, 6 milioane în 2023.