Statul New York a acordat 3 licențe noi pentru cazinouri în Manhattan, iar cei mai mari operatori de jocuri de noroc concurează împotriva teatrelor care funcționează în zonă. Liga Broadway, care reunește cele 700 de teatre din zonă, se opune proiectului celebra piață să fie populată cu „locuri ale pierzaniei”.

Manhattan tinde să devină noul Las Vegas. În Times Square nu există acum cazinouri, dar lucrurile s-ar putea schimba în curând. Sunt în joc trei noi licențe de cazinouri din statul New York, iar Manhattan este o destinație de vis pentru operatorii de cazinouri. SL Green Realty Corporation și compania de jocuri de noroc Caesars Entertainment au pus imediat ochii pe Times Square, unde turiștii abundă.

Locația este gata: 1515 Broadway, unde se află teatrul Minskoff, care găzduiește în prezent musicalul Disney The Lion King. Investitorii prezintă proiectul ca pe „o oportunitate unică de a consolida încă o dată Times Square drept cea mai mare zonă de divertisment din lume”: pe lângă cazinou, spațiul ar mai include restaurante, un hotel și un centru de wellness.

Actorii sunt de acord

Ivenstitorii promit investiții masive. SL Green și Caesars caută sprijinul întreprinderilor locale pentru a obține licența, dar puternica Broadway League - asociație care adună 700 de teatre Broadway - se opune din răsputeri.

Într-un e-mail publicat de New York Times, Broadway League scrie: „Adăugarea unui cazinou ar copleși o zonă deja aglomerată și ar pune în pericol întregul cartier a cărui existență depinde de succesul Broadway-ului. Broadway-ul este o resursă fundamentală pentru turism și periclitarea stabilității acestuia ar fi dăunătoare întregului oraș”.

În schimb, Actors' Equity Association, o uniune a actorilor de teatru, este favorabilă proiectului susținut de SL Green și de Caesars, dar refuzul Ligii Broadway pare de netrecut în acest moment.