Loteria Națională a României va fi nevoită să-și reducă numărul de spații de lucru de pe întreg cuprinsul țării, după aplicarea prevederilor noii legi pe care a dat-o guvernul condus de prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Buzoianul s-a autoproclamat ”nașul” jocurilor de noroc, strigând ca din gură de șarpe la televizor: „Nu mă las de ei”, iar prevederile intrate în vigoare, dar care duc lipsă de norme, spun că jocurile de noroc nu mai pot funcționa decât în locații special amenajate. 

Astfel, agențiile pe care Loteria le are acum prin diverse alte magazine, unele cu o solidă componentă alimentară (AICI, cel mai recent caz ajuns pe masa Comitetului de Supraveghere), vor trebui închise.

Iată cum stau lucrurile, explicate pe șleau de un specialist care a cochetat acum mai bine de un deceniu cu Loteria și îi cunoaște bine „măruntaiele”.

 „Loteria are circa 2.000-2.200 de puncte de lucru, agenții, dintre care 1.000 sunt ale lor, unde sunt proprietari ai spațiilor fie plătesc chirie pe spații, dar sunt operate direct de ei, și cealaltă jumătate este ocupată de mandatari.

Orice persoană juridică poate merge să facă contract cu Loteria și primește dreptul să vândă bilete 6/49 plus un procent 7% din valoarea fiecărui bilet comercializat. Plus ce mai au ei pe acolo de vândut, loz în plic și alte produse.

Când am fost la Loterie, am închis vreo câteva agenții pentru că se aflau în magazine de jucării pentru copii. Este vorba despre anul 2012. Au apărut poze prin ziare, la acea vreme. Erau agenții și prin librării, puseseră într-un colț, ca să-și rotunjească veniturile.

Și acum este la fel. Au văzut că pot să-și rotunjească veniturile și au pus loterie în alimentară. Și sunt multe, la nivel de țară, prin tot felul de magazine dubioase.

În legea asta nouă dată de Ciolacu se spune clar că activitatea de jocuri de noroc poate fi desfășurată doar în săli specializate, unde activitatea principală este de jocuri de noroc.

Deci, probabil că o să le deființeze cât mai curând”, spune expertul consultat de redacție.