Mii de angajați din 18 cazinouri vor face grevă pe 10 noiembrie, dacă nu se ajunge la un acord sindical. În timp ce angajații celor trei cazinouri din Detroit, Michigan, sunt încă în grevă, problemele sindicale sunt, de asemenea, foarte grave și în Las Vegas.

10.000 de mii de lucrători hotelieri din 18 cazinouri, care luptă pentru noi contracte colective de muncă, amenință să intre în grevă începând cu 10 noiembrie, care coincide cu cursele inaugurale ale Grand Prix-ului de Formula 1.

Culinary Workers Union a declarat că aproximativ 35.000 de membri ale căror contracte au expirat la începutul acestui an și-ar putea părăsi locurile de muncă, dacă până pe 10 noiembrie nu vor fi încheiate acorduri cu giganții cazinourilor MGM Resorts International, Caesars Entertainment și Wynn Resorts.

Weekendul Grand Prix-ului din Formula 1 din Las Vegas începe pe 15 noiembrie cu o ceremonie de deschidere și este de așteptat să aducă mii de oameni în zonă.

Cel mai mare sindicat din Nevada, cu aproximativ 60.000 de membri în tot statul, nu a intrat în grevă de zeci de ani și, dacă ar face acest lucru atunci când lumina reflectoarelor lumii întregi este pusă pe Las Vegas, ar fi un prejudiciu grav și pentru imaginea sa, precum și un prejudiciu economic.