Cum este la alții: un operator de jocuri de noroc online din Danemarca a fost acuzat de încălcarea legii spălării banilor. Spre deosebire de România, unde este „la liber” să joci, fără să faci dovada provenienței banilor, în Vest, regulile sunt mai stricte.

Autoritatea Daneză de Jocuri a notificat Hillside (New Media Malta) plc (denumită în continuare „Hillside”) că a încălcat regulile privind procedurile de „due diligence” la care se face referire în secțiunea 10, nr. 1, și în secțiunea 11, alin.1 din legea spălării banilor. 1, nr.5, regulile privind obligația de a cerceta și obligația de a enumera în art. 25 din legea spălării banilor.

Litigiul a apărut în urma tranzacțiilor unui tânăr jucător de cca. 190.000 DKK în contul său de jocuri de noroc, timp de puțin peste un an, fără ca Hillside să cunoască suficient că fondurile jucătorului provin din chestiuni penale.

Vârsta jucătorului în raport cu suma plătită ar fi trebuit să le ofere celor de la Hillside posibilitatea de a investiga mai detaliat proveniența fondurilor, de exemplu obținerea de informații despre condițiile de venit. Hillside nu a investigat jucătorul, nu există niciun fel de mențiune despre jucător. Prin urmare, Hillside nu și-a respectat obligațiile cu privire la procedurile de diligență, investigare și listare a clienților.