Cristi Dulca (49 de ani), fostul căpitan al Rapidului și al echipei naționale, în prezent selecționer al reprezentativei feminine, a dezvăluit impactul dur pe care retragerea din fotbalul profesionist l-a avut asupra psihicului său.

Dulca s-a lăsat de fotbal la finalul sezonului 2002/2003, la doar 30 de ani, din cauza unor probleme la inimă, chiar în momentul în care Mircea Lucescu dorea să-l transfere la Beșitkaș.

„A fost foarte greu. Nu prea am povestit momentul ăsta, pentru că a fost mai greu decât ce a urmat. Era greu pentru că eram în formă maximă, cumva. Cinci ani a fost foarte greu pentru mine. Da, 5 ani cumva am suferit. Am emoții, pentru că mi-am adus aminte.

Era foarte greu. Au urmat 5 ani în care nu știam ce să fac. Cariera de fotbalist e una și nu știi ce să faci, chiar dacă terminasem o facultate de sport, cum se făcea atunci. Nu puteam da la Medicină, fiind fotbalist. Ce să faci? Să mergi profesor de sport?”, a spus Cristi Dulca, în cadrul emisiunii Meciul Vieții, de la „Look Sport”.

S-a luptat și a învins cancerul

Cristi Dulca a avut un alt „meci” mare al vieții, când a fosgt descoperit cu cancer: „Vreau să le dau încredere oamenilor care suferă de cancer. Puteți trece peste asta”

Viața departe de fotbal a fost, în primii ani, o adevărată sursă de stres pentru Dulca. Acesta a povestit că ajunsese dependent de mersul în cazinou, unde era găsit deseori de soția sa.

„Am avut câteva afaceri, nu au mers și a fost destul de greu. N-aveam somn. Coboram noaptea, mă uitam la poze, la meciuri. Nu puteam să accept că nu mai sunt fotbalist. Te uită lumea, nu te mai caută nimeni, nu mai ai prieteni. Se schimbă viața.

Țin minte că mergeam, nu știu dacă noapte de noapte, dar tot la două zile, la cazinou. Jucam blackjack. Venea soția după mine și mă lua de acolo. Erau nopți nedormite, momente în care plângeam. Nu știam, efectiv, ce să fac”, a spus Cristi Dulca, în cadrul emisiunii Meciul Vieții, de la „Look Sport”.